Política

El PSC crida a triar si cal canviar Colau, govern o polítiques

Collboni alerta d’una Barcelona “subordinada i pintada de groc” o d’un Valls que la vol per fer carrera a Espanya

El PSC va alertar en la seva convenció municipalista d’ahir que, després del “fracàs” de Colau, Barcelona podria quedar “subordinada i pintada de groc” pels independentistes, en paraules del candidat Jaume Collboni, o en mans d’un Valls que només l’usa per fer un salt a Espanya.

Per això, els socialistes van fer una crida als “votants progressistes no independentistes i als moderats” que no volen Ciutadans. El mateix Collboni va fer un exercici pragmàtic no gaire habitual i va demanar als barcelonins respondre si la ciutat està avui millor o pitjor que quan Colau va guanyar les municipals. Per ell la resposta és clara: Colau ha fracassat perquè no ha fet “ni grans obres, ni petits equipaments, ni millores urbanes” i els ciutadans hauran de decidir “quin canvi cal: d’alcaldessa, de govern o de polítiques”. Una posició que obre clarament la porta a un futur acord. Les enquestes, va dir, els somriuen però serà fonamental el “camí que Espanya prengui” en vista d’una dreta desacomplexada que “purga els moderats”. La seva número dos a la llista, Laia Bonet, va posar l’accent en els seus motius per tornar a la primera línia: “Hem vist la cara terrible d’una dreta que crèiem ja inexistent i hem vist aparèixer un independentisme que ens trenca.”

Primer partit a la ciutat i al país

El primer secretari, Miquel Iceta, va pronosticar que el PSC “serà el primer partit de Barcelona i Catalunya i el PSOE, d’Espanya” perquè l’alternativa és una dreta “que s’ha deixat empeltar per l’extrema dreta” o un independentisme que té com a objectiu bloquejar: “Collons, tu, que ens deixin avançar. Ja està bé d’aquesta espècia de restrenyiment col·lectiu a què ens volen condemnar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia