Política

Itàlia

Commoció per una mort sospitosa

‘Bunga-bunga’ tràgic

La justícia investiga la defunció d’una marroquina, testimoni clau en el judici que va condemnar Berlusconi per incitació a la prostitució de menors

La model podria haver estat enverinada amb substàncies radioactives

Les festes del bunga-bunga cauen de ple en la tragèdia. La model marroquina Imane Fadil, una de les participants en aquells saraus de l’ex-primer ministre italià Silvio Berlusconi i testimoni clau en el procés contra el magnat per prostitució de menors en el cas Ruby, va morir presumptament enverinada.

La fiscalia de Milà ha obert una investigació sobre la defunció de la model, de 34 anys, que va tenir lloc l’1 de març en un hospital milanès. La investigació és per “homicidi voluntari”.

Segons els mitjans italians, la jove estava ingressada des de finals de gener i va morir “després d’una llarg sofriment”. La fiscalia no exclou cap hipòtesi, inclosa la de l’enverinament, un acte de què la mateixa Fadil sospitava haver estat víctima. El fiscal Francesco Greco va assegurar que es van trobar irregularitats en l’expedient mèdic de la pacient, motiu pel qual s’ha ordenat una autòpsia. El diari La Repubblica assegurava ahir que de la investigació ha transcendit que podria haver estat enverinada amb una barreja estranya, “de la qual són experts els russos, una cosa de pel·lícula”: es tractaria de cobalt i “dues substàncies radioactives més”.

La model marroquina va declarar com a testimoni en l’anomenat cas Ruby, un procés iniciat el 2011 al Tribunal Penal de Milà contra Berlusconi per suposat abús de poder i incitació a la prostitució de menors durant els sopars que organitzava a la seva mansió d’Arcore, prop de la capital llombarda. Ruby era l’àlies de la també marroquina Karima El Mahroug, que va mantenir relacions sexuals amb Berlusconi quan encara no havia fet els 18 anys. Il Cavaliere va ser condemnat el 2013 a set anys de presó i a la inhabilitació perpètua per a l’exercici de càrrec públic pel cas Ruby, però un any després va ser absolt dels delictes d’abús de poder i incitació a la prostitució de menors. El 2015, el Suprem va confirmar l’absolució fent seu el raonament que Berlusconi no necessàriament havia de saber que la jove era menor d’edat. Durant les seves declaracions en el cas Ruby, Fadil va revelar nombrosos detalls de les orgies amb noies del llavors septuagenari Berlusconi i els seus amics, com ara que algunes es disfressaven de monja i després s’anaven quedant despullades fins que l’aleshores primer ministre els donava sobres amb diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia