Política

XAVIER GÓMEZ

Candidat del PSC

“Vinc a solucionar problemes greus”

Pren el testimoni per tornar a situar el PSC al govern municipal

L’aigua, l’institut nou i la neteja són els temes que vol arreglar

Xavier Gómez no es considera un polític corrent. Prové del món sindical (UGT), on va destacar com a secretari d’organització del 2000 al 2010. “La meva feina ha estat defensar els drets dels treballadors”, destaca.

La governança aquesta última legislatura a l’Ajuntament de Maçanet no ha estat allò que se’n diu una bassa d’oli. El regidor de l’oposició del PSC, Adrià Ortiz, que va ser a punt de ser alcalde arran d’una temptativa d’Antoni Guinó de fer fora l’alcalde, Josep Maria Ciurana, plega. Qui ha pres el seu testimoni com a candidat del partit socialista és Xavier Gómez, una persona no vinculada directament al poble però que assegura que hi va a fer feina i a revertir aquesta situació d’“ingovernabilitat”.

Què l’ha fet decidir-se a encapçalar la llista del seu partit a Maçanet?
El partit em va demanar ajuda per donar un cop de mà a la Selva perquè ningú volia presentar-se al capdavant. He acceptat perquè em deixen fer segons el meu criteri i perquè saben que vinc a arremangar-me i a treballar.
Com valora la feina feta fins ara?
El meu company, l’Adrià Ortiz, va fer el que va poder, però la veritat és que durant vuit anys no s’ha fet res a l’ajuntament: no hi ha secretaris ni interventors, fa mesos que el consistori és tancat. Hem decidit no mirar enrere i mirar endavant per posar-nos a treballar, que és el que fa falta ara. Vinc de fora per arreglar les coses i començar de cap i de nou!
Tindrà molta feina, pel que em diu?
És per posar-se les mans al cap. Hi ha gent que obre l’aixeta i surt oli brut. S’hauria d’expropiar l’empresa que subministra l’aigua al poble i es pugen cisternes d’aigua perquè un jutge ho va demanar. Només cal passejar pel poble per veure que tot està brut i que les urbanitzacions estan deixades de la mà de Déu. Per què hi ha ciutadans de primera i altres de segona?
El PSC revertirà aquests despropòsits que denuncia?
Sí, però dependrà de la gent que ens voti. Cal anar vuit anys enrere per veure com el nostre partit va fer molta feina. Malauradament molt sovint això s’oblida.
Hi ha esperances que tornin a governar a les pròximes eleccions?
La gent sap el que hi ha ara. El que passa és que segurament es presentaran una desena de candidatures i, per tant, el vot serà més dispers. Malgrat això, nosaltres tenim esperances de pujar.
Amb què es basarà la campanya?
No sóc polític i no vendrem res. Vinc a treballar per solucionar problemes greus: l’aigua, l’institut, l’esportiu i la neteja dels carrers. També un centre de gent gran que està fet, però que està tancat. Caldria parlar amb el govern perquè funcioni un centre de dia. Pel que fa l’aigua, cal una intervenció a l’empresa o sinó anar a buscar aigua a un altre lloc. El tema del col·legi és urgent, no pot ser que encara hi hagi mòduls prefabricats tenint com tenim uns terrenys i tampoc tenim deutes per no fer-ho. Pel que fa a l’àmbit esportiu, s’ha d’actuar per refer algunes instal·lacions i cobrir algunes pistes que ja tenim fetes a les urbanitzacions. Quant a la neteja dels carrers, no pot ser que es multi ciutadans perquè no tenen la seva part en condicions i que, per contra, allò que és públic no estigui bé. També volem parlar amb els empresaris per saber què cal fer per potenciar i dinamitzar el comerç, tant a Maçanet com a la resta de la comarca.
Com veu tot allò que passa a la capital de l’Estat ara i com creu que els pot influenciar?
Clama a Déu i s’han passat molt amb la presó preventiva que han aplicat als presos. Dit això, no vull discutir de temes polítics perquè crec que la gent està cansada d’extremismes, de si hi estàs a favor o en contra. Hi ha gent que viu del conflicte i el que cal és crear ponts i tornar a ser un poble un altre cop.
Creu que hi haurà un efecte Pedro Sánchez?
Tenim l’esperança. El que és clar és que si Pedro Sánchez governa ens donaria més impuls i tindríem més subvencions. I això ens aniria bé per invertir i fer allò que volem fer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia