Política

Manifestació contra un any del segrest legal de Tamara

Viladecans acull aquest vespre una concentració en solidaritat amb l’activista dels CDR detinguda i acusada de terrorisme

Adrià Carrasco és a Brussel·les a l’espera de resoldre la situació legal

Ni la presó més gran del món per a un sol pres, 20,4 quilòmetres quadrats, justifica la situació legal de Tamara Carrasco, detinguda avui fa un any sota la falsa acusació de terrorisme i confinada al seu municipi, Viladecans, per ordre de l’Audiencia Nacional, mesura que encara es manté activa. Per protestar contra la situació d’aquesta jove del Baix Llobregat s’ha convocat avui a Viladecans una manifestació sota el lema “Tamara i Adri, llibertat”. Amb l’acte es reclama també la fi de la persecució judicial a l’altre membre d’un CDR, Adrià Carrasco, contra qui també es va llançar l’operació policial de fa un any, amb la diferència que aquest últim va poder fugir i arribar fins a Bèlgica, on avui dia viu exiliat, a l’espera de solucionar la seva situació legal.

La concentració està promoguda pel col·lectiu que dona suport a Tamara Carrasco i que ja ha participat en diverses manifestacions sobiranistes amb pancartes al·lusives a la jove de Viladecans, com la que van portar fins a Madrid el 16 de març passat. La convocatòria també la signa el col·lectiu Adri, et Volem a Casa.

Tamara Carrasco només pot sortir del seu municipi per anar a treballar, seguint una ruta determinada de la qual no es pot desviar, tot i que ara està de baixa laboral i fa mesos que no ha traspassat els límits del seu municipi. L’única excepció a aquest captiveri legal és el que marca la mateixa obligació judicial de presentar-se una vegada al mes al jutjat de Gavà, municipi veí al seu. Per fer aquest tràmit només ha de canviar de vorera, ja que l’oficina judicial és a la frontera mateix entre els dos pobles veïns.

El cas de Tamara viu en els llimbs legals des que l’Audiencia Nacional va decidir rebaixar l’acusació de terrorisme que havia plantejat la Guàrdia Civil a un cas de desordres públics, i remetre la causa a Catalunya perquè un jutjat se’n fes càrrec. Cap dels dos jutjats a qui correspondria instruir el cas l’ha volgut assumir i, en conseqüència, les mesures cautelars de confinament continuen activades, tot i la insistència del seu advocat, Benet Salellas, per trobar una sortida. L’expedient de Tamara és ara a l’Audiència de Barcelona, que ha de decidir la instància judicial que se n’ha d’ocupar. El mateix passa amb el cas d’Adrià Carrasco, que balla entre un jutjat de Granollers i un de Vilanova i la Geltrú.

LA XIFRA

20,4
quilòmetres
quadrats té el terme de Viladecans, d’on Tamara Carrasco no pot sortir per ordre judicial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia