Política

El govern de Sri Lanka creu que darrere el grup local autor dels atemptats hi ha organitzacions terroristes internacionals

Les autoritats eleven la xifra de morts a gairebé 300, entre els quals dos gallecs, i els ferits, a 500

Asseguren que diversos atacants suïcides es van immolar en els atemptats a tres esglésies i tres hotels de luxe

El president de Sri Lanka, Maithripala Sirisena, ha anunciat en un comunicat després de la reunió del Consell de Seguretat Nacional, la informació obtinguda pels serveis d’intel·ligència apunta que darrere els grups locals responsables dels atemptats d’aquest diumenge hi ha organitzacions terroristes internacionals. Per això, Sirisena ha assegurat que “buscarà assistència d’altres països”. “No creiem que una organització petita d’aquest país pugui haver fet tot això”, ha afirmat. De moment, hi ha 24 persones detingudes relacionades amb els atemptats.

Segons la informació oferta poc abans pel govern de Sri Lanka, diversos dels atemptats van ser comesos per atacants suïcides que es van immolar amb explosius.

Les autoritats de Sri Lanka imposaran un estat d’emergència “condicional” a tot el país a partir d’aquesta mitjanit per combatre el terrorisme, després de la sèrie d’atemptats durant el Diumenge de Resurrecció en tres esglésies i tres hotels de luxe que ha causat prop de 300 morts i 500 ferits.

Una nova explosió

Una nova explosió s’ha registrat aquest dilluns a Colombo quan els artificiers intentaven desactivar una bomba trobada prop d’una de les esglésies on es va produir un dels atemptats. Aquest cop no hi ha hagut víctimes, ja que la bomba va ser trobada per la policia, prop de l’església de Saint Anthony, al nord de la capital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia