Política

Matamala: “Accepto ser senador per tenir immunitat”

Diu que a Espanya “no hi ha legalitat jurídica”

Torra li agraeix “ser el suport fidel del president Puigdemont”

El d’ahir va ser un “gran dia” per al senador electe de Junts per Catalunya Jami Matamala. L’amic i home de confiança de Puigdemont va matisar, però, que “la resta de companys” encara són a l’exili o a la presó i que, per tant, l’alegria “no és completa”. Davant d’unes 300 persones que s’havien aplegat a la plaça Mercaders de Girona per rebre’l, Matamala va explicar que va ser un dia sopant quan li van proposar ser senador. “Fa temps que he sortit de la posició còmoda i, per tant, vaig acceptar; no em podia presentar per no venir”, va recalcar.

Sobre la seva situació jurídica, la desconeix, perquè “a Espanya no hi ha legalitat jurídica”. “No he fet res i, pel que fa a l’acusació de col·laboració en sedició, s’ha jutjat a Alemanya, on van dictaminar que el cas no existeix”, va recordar. Matamala hi va afegir que l’Audiencia Nacional no li ha fet arribar cap citació, quan és “públic i notori” quina era la seva residència. Amb tot, va precisar que, quan surt de l’espai Shengen, ha de passar un segon control on “truquen a un telèfon de Madrid, i em deixen anar”. Els seus advocats li aconsellen que, si això passés a l’Estat, aniria de dret a l’Audiència. Matamala va decidir acceptar ser senador, doncs, per tenir immunitat. Va recordar que ja s’ha publicat al BOE el seu nom i que, per tant, és senador electe. Agraït per la rebuda, amb moments emotius, va dir que no té por, però que “és difícil lluitar contra les injustícies; perquè aquí poden fer el que vulguin”.

Sobre la feina que es fa des de Waterloo, va destacar que “encara se’n farà més”, i va definir Puigdemont com un gran líder europeu. Així, l’acta d’eurodiputats que “busquen” Puigdemont, Comín i Ponsatí permetrà “obrir moltes portes”. Va recordar que a Europa la visió “és diferent de la d’aquí”.

Trobada amb Torra

Al migdia, el president Quim Torra, va rebre Matamala a la seu de la Generalitat, amb qui va estar reunit una mitja hora. A la sortida, Torra va fer públic el seu “agraïment i admiració” per la tasca a l’exili i “ser sempre el suport fidel del president Puigdemont”. “És un retorn agredolç perquè no està tothom a casa”, assenyala Torra, que va expressar la seva voluntat perquè “tothom pugui estar amb la seva família”. En aquest sentit, el president de la Generalitat va agrair també la tasca que estan fent a l’exili “d’internacionalització de la causa per la qual estem lluitant”.“L’únic camí perquè el poble tingui les possibilitats per tirar endavant és la independència”, sosté, un objectiu que Torra diu que “defensarà”, de la mateixa manera que defensarà “la República, el dret d’expressió, de protesta i de manifestació fins a les darreres conseqüències”.Sobre les pròximes eleccions municipals, el president de la Generalitat assegura que “el poble de Catalunya té una gran oportunitat el proper dia 26 de maig per donar una lliçó sobre democràcia, sobre llibertat i sobre la independència de Catalunya”.

LES FRASES

És un retorn agredolç perquè no tothom és a casa. Tots han d’estar amb la seva família
Quim Torra
president de la generalitat
A Waterloo s’ha fet molta feina, més de la que es veu, i se’n farà més. Puigdemont és un líder europeu
Jami Matamala
senador electe


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia