Política

Casado recomana a Sánchez que “reflexioni” després del ‘no’ dels independentistes a Iceta i aposti per un pacte amb Cs

El líder del PP sosté que Sánchez ha pretès “dilatar el pagament al comptat” que li demanen ERC i JxCAT

El líder del PP, Pablo Casado, ha recomanat aquest dijous al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “reflexioni” després del ‘no’ d’ERC i JxCAT a la designació de Miquel Iceta com a senador, i que aposti per “opcions constitucionalistes” a l’hora de formar govern, en referència a un possible pacte amb Cs. Segons Casado, Sánchez pretenia “dilatar el pagament al comptat” que li demanen els independentistes a canvi de poder governar quatre anys més. “Com que estem en campanya electoral, Sánchez està dilatant el pagament al comptat perquè no el penalitzin electoralment”, ha dit, i “el 26 de maig ens juguem que Sánchez tingui carta blanca per tornar a negociar amb ERC i JxCAT i per seguir cedint als independentistes a canvi de seguir quatre anys més a La Moncloa”.

En declaracions als mitjans, Casado ha afirmat que Sánchez “s’ha equivocat” proposant Iceta com a president del Senat quan encara no estava designat pel Parlament.

A més, segons el líder del PP, el primer secretari del PSC “porta massa anys apel·lant a l’apaivagament amb els independentistes, criticant la presó preventiva, apostant per l’indult i dient que hi hauria d’haver una consulta independentista a Catalunya en els pròxims 10 anys”.

Iceta, ha dit Casado, és “una persona que sempre ha intentat estar més a prop dels nacionalistes que dels constitucionalistes” i per això no semblava el perfil idoni per presidir “la cambra que ha d’aplicar el 155”.

Segons el líder del PP, el ‘no’ dels independentistes és la primera conseqüència del que ja va advertir Elsa Artadi sobre el fet que a partir d’ara el PSOE hauria de pagar “al comptat” el suport dels independentistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia