Política

Trump bloqueja Huawei als Estats Units

Prohibeix a les empreses del país l’ús de tecnologia “espia”

Pequín amenaça Washington amb represàlies

La mesura agreuja la guerra comercial entre els dos països

La guerra comercial entre els Estats Units i la Xina s’ha intensificat després que el president nord-americà, Donald Trump, hagi declarat una emergència nacional que prohibeix a les empreses dels EUA utilitzar equips tecnològics de companyies que suposadament intenten espiar el país, un moviment clarament dirigit a restringir els negocis de Huawei.

L’ordre executiva de Trump contra els “adversaris estrangers” dels Estats Units, que no esmenta específicament la Xina, obre moltes incògnites sobre l’impacte que tindrà en la restricció en la compra d’equips de telecomunicacions de Huawei, a qui Washington acusa d’espiar per al govern xinès i desenvolupar “portes posteriors” per a accedir a qualsevol dispositiu i controlar-lo sense coneixement de l’usuari. El govern nord-americà vol impedir que l’empresa xinesa controli les xarxes 5G, que permeten navegar per internet amb molta més velocitat i podrien facilitar el desenvolupament de vehicles autònoms i tècniques de cirurgia per control remot.

El portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers xinès, Lu Kang, va amenaçar amb represàlies contra els EUA si es mantene les mesures i va apressar als Estats Units “a deixar d’utilitzar aquestes pràctiques”. El portaveu hi va afegir que la Xina “s’oposa als països que creen problemes amb la seguretat nacional com a excusa” i va assegurar que les empreses estrangeres que hi ha al seu país “no s’han d’amoïnar si estan en situació legal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia