Política

L’esquerra alemanya porta el judici de l’1-O al Bundestag

El grup Die Linke presenta una proposta de moció on insta el govern d’Angela Merkel a treballar per una solució “negociada i democràtica” per a Catalunya

La cambra ha remès la petició a la comissió d’Exteriors perquè l’avaluï

L’esquerra alemanya de Die Linke ha presentat aquest dijous una proposta de moció al Bundestag sobre l’1-O i el judici als líders independentistes, coincidint amb la visita de l’expresident Carles Puigdemont a Berlín en un acte de campanya.

El text insta el govern d’Angela Merkel a treballar per una solució “negociada i democràtica” sobre la qüestió catalana així com treballar per iniciatives en el marc d’organismes com el Consell d’Europa per una solució “pacífica i democràtica” al conflicte. Per ara, el ple del parlament alemany ha remès la petició a la comissió d’Exteriors perquè l’avaluï.

El text, al qual ha tingut accés l’ACN, també demana pronunciar-se a favor de l’admissió d’observadors internacionals al Suprem així com oferir “asil” a persones perseguides políticament per rebel·lió.

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ja va avançar al març, després de reunir-se amb diversos diputats de la formació alemanya, que Die Linke presentaria una moció al Bundestag per condemnar el judici als presos i exigir una solució democràtica per a Catalunya. De fet, el text presentat aquest dijous va ser redactat i signat el 2 d’abril.

Entre els impulsors de la iniciativa hi ha parlamentaris com Andrej Hunko, que va ser el primer diputat del parlament alemany en visitar els presos quan eren a Lledoners i ha testificat al Suprem durant el judici de l’1-O.

Al seu torn, la diputada Zaklin Nastic ha criticat anteriorment el procés judicial sobre l’1-O perquè segons ella pretén “escarmentar” les persones encausades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia