Política

El candidat de Cs a Astúries també plega

Juan Vázquez anuncia que renuncia al seu escó a la Junta General després de la negativa a negociar amb el PSOE

La seva dimissió coincideix amb les de Toni Roldán i Javier Nart

El candidat de Ciutadans (Cs) a la presidència Astúries, Juan Vázquez, ha renunciat aquest dilluns a l’escó a la Junta General per discrepàncies amb la política de pactes de la formació taronja.

Vázquez, que hores abans havia pres possessió del seu escó a la sessió constitutiva de la cambra asturiana, ha presentat la seva dimissió després que l’executiva de la formació ha reiterat la negativa a negociar la investidura de Pedro Sánchez, tal com ha fet l’eurodiputat i membre de la direcció Javier Nart. Aquest matí, el portaveu econòmic de Cs al Congrés també ha anunciat que deixava el partit.

L’exrector de la Universitat d’Oviedo, que va concórrer als comicis com a independent, ha assegurat que no té cap “retret” a fer a Cs, però que ha afirmat que s’ha “evident” que el partit ha canviat la seva orientació d’ençà que va acceptar encapçalar la candidatura a Astúries al desembre passat.

Segons ell, en aquell moment Cs ocupava “un espai polític diferent al que té ara i al que ha tingut durant la campanya”. Vázquez ha defensat que ell s’ha mantingut sempre on estava “i si hi ha hagut moviments, legítims, han estat d’altres”.

Vázquez ha explicat que sempre ha defensat una socialdemocràcia renovada i un liberalisme progressista i, per tant, apostava perquè Cs fos un partit “frontissa” de centre que actués amb responsabilitat per donar a Astúries i a Espanya l’estabilitat política per afrontar “les polítiques de canvi que calen”.

“Quan vaig entrar a Cs aquests postulats es mantenien” i avui estan seriosament qüestionats”, ha reblat.

L’excandidat de Ciutadans ha afirmat que “pactar és de valents” i que, en el cas d’Astúries, l’única opció possible per fixar aquest rumb és assolir acords amb un PSOE que, tot i no aconseguir la majoria absoluta, va guanyar de manera “aclaparadora”.

Vázquez ha explicat que va prendre la decisió fa dies però va optar per no fer-la pública fins avui per complir el seu paper de president de la mes d’edat del nou parlament. Segons ell, ha estat una “coincidència” que l’anunci hagi coincidit amb les dimissions de Roldán i Nart.

Agraïment de Cs

El portaveu de Ciutadans a Astúries i membre de l’executiva, Nacho Prendes, ha lamentat la decisió de Vázquez i ha assegurat en un missatge que “no comparteix” les seves raons.

Amb tot, ha agraït en nom del partit el seu “treball” i “compromís” en aquests mesos en què ha concorregut com a candidat independent per presidir la comunitat.

Segons Prendes, l’alternativa “constitucionalista, liberal i europeista” que representa Ciutadans és “més necessària que mai” i tots els seus representants treballen per enfortir-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.