Política

Mas planteja negociar amb el PSOE i Podem per evitar un govern de la dreta

L’expresident abona la possibilitat d’abstenció de JxCat

L’expresident català Artur Mas ha proposat dialogar principalment amb el PSOE i Podem per identificar vies d’entesa que permetin evitar un eventual govern fruit d’una aliança entre PP, Ciutadans i Vox.

Mas ha abonat així la possibilitat d’abstenció de JxCat en la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, durant una entrevista a TV3 que s’emetrà íntegrament diumenge que ve. En el fragment avançat aquest divendres, l’expresident català proposa parlar “no només amb el PSOE, sinó amb Podem, tots junts, i amb el PNB”. “Seiem-nos amb ells i identifiquem maneres perquè no arribin els altres - PP, Ciutadans i Vox - a governar Espanya, ja que són els que calarien foc cada dia a casa nostra - Catalunya -”, ha afirmat.

Mas és una de les veus dins el PDeCAT i JxCat que advoca per l’abstenció per facilitar la investidura de Pedro Sánchez com a “mal menor” per a l’independentisme. En aquesta línia també se situen els presos i diputats suspesos Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez, una cosa que xoca amb la posició dels parlamentaris menys moderats al Congrés i més pròxims a l’expresident català Carles Puigdemont: Laura Borràs, Míriam Nogueras i Jaume Alonso Cuevillas. L’espai sorgit de l’extinció de CDC, en qualsevol cas, no ha pres encara una decisió sobre això i està pendent del desenllaç de les negociacions entre el PSOE i Podem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia