Política

Front comú per portar Forn al ple

La fiscalia s’oposa a excarcerar el regidor de JxCat i Colau el reclama

Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i Barcelona en Comú, a través de la seva lider, Ada Colau, van coincidir ahir a demanar la posada en llibertat del regidor Joaquim Forn perquè pugui assistir a la sessió plenària del cartipàs que ha de tenir lloc a partir de les 10 del matí de dimarts de la setmana vinent a l’ajuntament de Barcelona. La petició es va produir després que ahir mateix transcendís el posicionament de la fiscalia en contra de la demanda de l’advocat de Forn presentada al Tribunal Suprem. El ministeri públic considera que s’ha de denegar la posada en llibertat perquè, al seu entendre, es podria posar en risc la convivència i, a més, argumenta risc de reiteració delictiva.

Aquests arguments van ser rebatuts per Ada Colau en una carta remesa a l’advocat de Forn en què fa costat a la petició de llibertat recordant que ja va participar en la sessió plenària de constitució del consistori sense cap problema. Colau es posa a disposició de l’advocat per fer gestions per tal que Forn pugui exercir amb normalitat les seves funcions de regidor.

La carta de Colau va ser aplaudida pel cap de l’oposició municipal, Ernest Maragall, que tot i això va lamentar que només representi el pronunciament de l’alcaldessa i no de tot l’equip de govern. Maragall va censurar amb duresa el posicionament de la fiscalia i va demanar a Ada Colau que si Forn no és autoritzat a sortir de presó faci per manera que l’equilibri de forces no es vegi alterada.

Per la seva part, el regidor de Junts per Catalunya, Jordi Martí, va demanar al Tribunal Suprem que no tingui en consideració els arguments de la fiscalia i que “respecti els drets polítics” del seu cap de llista, de qui va recordar que els manté intactes perquè “no té cap sanció, ni inhabilitació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia