Política

Asens acusa Calvo de “mentir” sobre la posició dels comuns per un govern de concentració

Insisteix que el seu espai es “deixarà la pell” per aconseguir “fins a l’últim moment” l’entesa amb el PSOE

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha acusat la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, de “mentir” sobre la posició dels comuns per un govern de concentració, que s’ha plantejat des d’espais d’ERC. En roda de premsa, Asens ha advertit que “la tergiversació i la demagògia” no ajuden a l’acord. Ha defensat que els comuns no formaran part d’un govern amb JxCat i ha recordat que els socialistes sí que governen amb ells a la Diputació de Barcelona. A més, ha insistit que el seu espai es “deixarà la pell” per aconseguir “fins a l’últim moment” l’entesa amb el PSOE, que ha de passar per un govern de coalició, i que aquesta fórmula seria l’única “garantia” que Sánchez “no mirarà cap a la dreta” si és investit president.

Després que Calvo descartés diumenge un executiu de coalició amb Unides Podem per les declaracions “inacceptables” que considera que la formació ha fet sobre Catalunya, Asens ha criticat que li va atribuir unes paraules que “mai” ha dit. “Deia que la proposta [de govern de concentració] era nostra, i no és veritat, és d’ERC i nosaltres l’hem descartat”, ha insistit el portaveu de la formació al Congrés, que veu necessari ser “contundent” davant “la demagògia i les mentides de la vicepresidenta”. “Si no sortim d’aquesta dinàmica, no arribarem a posar-nos d’acord sobre altres qüestions”, ha assenyalat.

Asens ha lamentat que des del PSOE s’estigui destacant “les diferències” entre els socialistes i Unides Podem: “No ajuden a l’entesa”. Tot i això, ha insistit que la millor solució i l’única que contemplen que hi ha sobre la taula és un govern de coalició. Sobre la desconfiança entre les dues formacions, creu que es “modula” treballant plegats.

El portaveu dels comuns al Congrés també ha retret que ara Catalunya sigui un escull en les negociacions. “Per què abans no era un problema i ara ho és?”, ha preguntat Asens, que creu que és “un argument poc seriós”: “No pot ser que el projecte polític es vengui com un iogurt”, ha reblat. Sobre el referèndum a Catalunya, Asens s’ha mostrat obert a escoltar “altres propostes i els ha reptat a oferir alternatives: “Hi ha un full en blanc, que sinó omplirà Ciutadans en campanya electoral”.

La líder de CatECP, Jéssica Albiach, també ha recordat que les respostes que els comuns formulen per encarar la sentència del Tribunal Suprem “estan dins la legalitat”, com una reforma del codi penal o l’indult. També ha recordat que “la primera persona que va parlar d’indults va ser Iceta”.

Amb tot aquest escenari, Asens ha garantit que el seu espai es “deixarà la pell per aconseguir fins a l’últim moment aquest acord”. “Queda tota la setmana i creiem que no podem abusar de la paciència de la ciutadania, la distància entre partits i ciutadania cada cop és més gran”, ha advertit.

D’altra banda, Albiach ha reclamat al PSC i a ERC que “deixin de jugar a coses diferents” a Espanya i a Catalunya. “És incomprensible que ara ERC doni un xec en blanc a Sánchez quan són responsables del bloqueig, i no entenem que el PSC doni bandades en la negociació dels pressupostos a Catalunya”, ha explicat. Per tot plegat, els ha reclamat “certeses en aquest temps d’excepcionalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia