Política

Òmnium reparteix 115.000 exemplars gratuïts del diari Judici a la Democràcia coincidint amb l’1-O

La publicació inclou una entrevista a Jordi Cuixart

“L’única sentència acceptable és l’absolució i, si no arriba, treballarem per l’amnistia”, assegura el president de l’entitat

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha insistit que l’única sentència acceptable és l’absolució i ha afegit que, si no arriba, s’haurà de treballar per l’amnistia. Així ho ha afirmat en una entrevista al diari gratuït Judici a la Democràcia que Òmnium distribueix aquest dimarts coincidint amb el segon aniversari de l’1-O. Es reparteixen 115.000 exemplars a més de 50 parades de metro, tren i ferrocarril de Barcelona i l’Àrea Metropolitana. A pocs dies de conèixer la sentència del Tribunal Suprem (TS), Cuixart diu que tot fa pensar que serà un “atac directe a l’exercici dels drets fonamentals i el cop a la democràcia més important des de la dictadura franquista”. De fet, segons Cuixart, s’entra en una “etapa similar a la mobilització antifranquista, sostinguda en el temps”.

El president de l’entitat, que el 16 d’octubre complirà dos anys en presó preventiva, es mostra convençut que “la resposta social a la sentència serà majoritària” perquè, segons ha dit, no es pot normalitzar “la repressió de conquestes socials” i fa una crida a la “mobilització constant”.

Per a Cuixart, les accions s’han de dur a terme des la “protesta noviolenta dins a la desobediència civil davant de lleis o prohibicions injustes” per denunciar que neguen drets humans protegits en democràcia. “En definitiva, cadascú s’ha de preguntar quin sacrifici està disposat a fer com a demòcrata per defensar els drets fonamentals, tal com fem amb altres causes justes com l’emergència climàtica”, ha afegit.

Cuixart ha insistit en la idea de tornar a exercir cadascun dels drets que siguin condemnats i ha deixat clar que no es renunciarà al dret a l’autodeterminació, és a dir, “al dret a decidir el futur polític a les urnes”.

La publicació es pot trobar des de primera hora del matí a més de 50 parades de metro, tren i ferrocarril de Barcelona i l’Àrea Metropolitana. Segons Òmnium, al conjunt del país el diari arribarà també a totes les comarques gràcies a les 45 seus territorials i als voluntaris d’Òmnium Cultural. El diari es tornarà a repartir al vespre als mateixos punts de distribució entre les 18 h i les 20 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia