Política

Roldán acusa Torra de dur Catalunya “a l’abisme” i “emparar violents”

La diputada i candidata de Cs es reivindica com a “presidenta per a la Catalunya real”

Insta a recuperar “l’esperit del 6 i 7 de setembre” de 2017

La portaveu de Cs, Lorena Roldán, ha acusat aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, de dur Catalunya “a l’abisme” i d’”emparar violents”, en referència als membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats per presumpte terrorisme. Roldán ha encapçalat la moció de censura que Cs ha presentat a Torra i que l’aspirant ha considerat una “obligació moral” contra el president. En el seu discurs com a candidata a la Generalitat, s’ha reivindicat com a “presidenta per a la Catalunya real” i, concretament, dels catalans “amb por”. “Hi ha por perquè hi ha persones detingudes, radicals separatistes que tenien plans per atemptar”, ha assegurat, per la qual cosa ha animat l’oposició a recuperar l’ “esperit del 6 i 7 de setembre” de 2017 i enfrontar-se al Govern.

En la seva intervenció al Parlament per presentar el seu programa de govern alternatiu, Roldán ha demanat a la resta de partits que donin suport a la seva moció, un missatge dirigit especialment al PSC, que ja va anunciar que s’abstindrà.

“Aquesta moció de censura és una obligació moral per a qualsevol demòcrata i constitucionalista”, ha explicat Roldán, qui ha recordat les paraules de l’escriptor barceloní Eduardo Mendoza: “La veritat és unes vegades el contrari de la mentida i d’altres del silenci”.

“Pensiu-ho bé, diputats, més enllà de les sigles (...), aquí fora hi ha milions de ciutadans esperant que facin alguna cosa”, ha afegit.Per a Roldán, la moció de censura que aquest dilluns es debat al Parlament “és un primer pas per a una nova Catalunya”.

“Aquesta moció és per recuperar la convivència i eradicar la violència, per recuperar la llibertat, per acabar amb el totalitarisme, per treballar per a tots els catalans. I per a tot això cal apartar al senyor Torra”, ha dit.

“El que votem avui té conseqüències. Demano a altres grups que s’uneixin”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia