Política

La CUP insta Cs a fer “política en majúscules” i a deixar enrere les “tensions” i les “denúncies”

Aragonés diu que els cupaires no faran mai “el joc” als que volen “dividir i violentar” la societat catalana

El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha emplaçat aquest dilluns el grup de Cs a deixar la “propaganda electoral pels moments electorals” i “fer política en majúscules”. En una intervenció al ple del Parlament, Aragonés ha reclamat a la portaveu de Cs, Lorena Roldán, a “parlar” i deixar enrere “les tensions” i les “denúncies”. El cupaire ha apel·lat al debat de les idees i ha apostat per parlar amb Cs sobre els drets civils i polítics, l’amnistia dels presos de l’1-O i el dret a l’autodeterminació. Aragonés ha titllat la moció de censura de la formació liberal de “farsa electoral” i ha constatat que respon a una actuació de l’aparell de l’estat espanyol. “Votarem no perquè no farem mai el joc als que volen dividir i violentar la societat catalana”, ha destacat.

Tot i això, Aragonés ha avisat que el vot contrari a la moció de censura no significa que avalin la gestió del Govern en aquesta legislatura. “El Govern va manifestar que el sentit de la legislatura era de la restitució a la constitució. No hem vist res de restitució i no crec que ningú pensi que aquesta legislatura acabarà en constitució”, ha lamentat.

Aragonés ha pronosticat que la legislatura acabarà amb JxCat i ERC aprovant una llei que obri la porta a la privatització de determinats serveis públics. Això sí, ha dit que la CUP no negarà la “solidaritat antirepressiva” i ha reclamat construir una unitat per “avançar en el procés de construcció nacional”.

Finalment, Aragonés també s’ha referit al PSC. Ha celebrat que els socialistes no donin suport a la moció de censura, però ha criticat que el PSOE hagi preferit convocar eleccions espanyoles “per fer un govern espanyol amb Cs”. Una formació liberal, que segons la CUP, només té com a projecte “Espanya, Espanya i Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia