Política

Estudiants de la UAB denuncien una “persecució ideològica” per una protesta contra SCC

Els joves de l’entitat unionista asseguren que els van insultar dient-los “feixistes” i “nazis” i que van sentir-se coaccionats

Els tres estudiants de la UAB acusats d’estripar una bandera espanyola de Societat Civil Catalana (SCC) i increpar un grup de joves de l’entitat han negat els fets i han denunciat que són víctimes d’una “persecució ideològica contra l’independentisme, l’antifeixisme i el moviment estudiantil”. Ho han dit un cop ha finalitzat el judici que s’ha celebrat aquest dimarts als Jutjats de Sabadell i que ha quedat vist per sentència.

Per la seva banda, joves de l’entitat espanyolista que han declarat com a testimonis, han assegurat que van sentir-se “coaccionats” i que els van titllar de “feixistes” i “nazis”. En la vista també han comparegut els responsables de seguretat de la universitat que tot i que han situat els acusats en el lloc dels fets, han considerat que no es va viure un clima de tensió i que no van sentir escridassades ni insults.

Després de gairebé quatre hores, el magistrat responsable del jutjat penal número 2 de Sabadell ha deixat vist per sentència el judici contra tres estudiants de la UAB acusats d’estripar una bandera i coaccionar membres de SCC el 19 d’abril de 2016.

Els fets van tenir lloc durant la Fira d’Entitats que se celebrava al campus de Bellaterra, quan un grup de joves de l’entitat unionista va muntar una carpa informativa. Segons han relatat diversos testimonis, poc després de començar a dur a terme la seva activitat informativa un grup d’estudiants, molts dels quals del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) els van “increpar” i “insultar”.

Els tres acusats han negat haver participat en els fets i fins hi tot han dit que no es trobaven a la plaça Cívica quan van tenir lloc. De fet, quan els han mostrat les imatges extretes de les càmeres de vigilància de la UAB, han estat incapaços de reconèixer-se. Els Mossos d’Esquadra que han testificat aquest dimarts, també han indicat que aquestes imatges no tenien “valor d’identificació” i que si se’ls va identificar, va ser a través del personal de seguretat del campus. També han explicat que dos d’ells tenien dues sancions administratives per talls a l’AP-7 durant jornades de vaga.

Un centenar de persones s’han concentrat a l’exterior dels jutjats per expressar el seu suport envers els tres acusats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia