Política

Els hospitals es blinden davant les preguntes de la policia

En els darrers dies agents policials haurien anat a centres a demanar informació sobre gent atesa

La patronal hospitalària La Unió, associació d’entitats que presten serveis sanitaris i socials, va emetre ahir una nota interna per recordar al personal dels seus hospitals en quines circumstàncies poden facilitar dades dels pacients a les forces i cossos de seguretat de l’Estat (FCS). La nota dona a entendre que la policia ha acudit als hospitals a demanar informació sobre persones ateses. “Atesa la presència durant aquests últims dies de forces i cossos de seguretat a les sales d’espera d’urgències i a plantes d’hospitals d’entitats adherides –diu la circular interna–, us fem arribar la nota de la Comissió de Deontologia del CCMC en relació amb el respecte a la confidencialitat de l’acte mèdic i us recordem en quins tres supòsits l’entitat està legitimada a proporcionar dades a les forces i cossos de seguretat.”

Els supòsits en què el personal mèdic pot donar informació a la policia són quan les FCS “actuen en les seves funcions de policia judicial i sol·liciten dades de salut a l’entitat consultant acompanyant la seva sol·licitud d’un requeriment de l’autoritat judicial o del ministeri fiscal”, i quan les FCS “actuen exercint funcions de policia judicial per a una investigació concreta [...] i s’exigeix legalment que les forces i cossos de seguretat de l’Estat donin part seguidament a l’autoritat judicial i fiscal”. La Unió recorda que sol·licitar dades que no són de salut a l’entitat consultant “per a la prevenció d’un perill real per a la seguretat pública o per a la repressió d’infraccions penals [...] és un concepte jurídic indeterminat [...]” i, per tant, la “cessió d’aquestes dades que no siguin de salut a les forces i cossos de seguretat de l’Estat queda limitada a aquelles categories de dades que siguin necessàries per a la prevenció d’un perill real per a la seguretat pública i per a la repressió d’infraccions penals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia