Política

judicialització del procés

Concentracions de suport a Joan Coma davant els ajuntaments

Forcadell, Homs i altres dirigents sobiranistes es concentren a Vic, una de les protestes més nombrosa

A l'acte de Barcelona assisteixen Maria Rovira, Maria José Lecha, Alfred Bosch, Juanjo Puigcorbé, Santi Vidal i Jaume Asens, entre d'altres

Un miler de persones, entre els quals hi ha la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el diputat de PDeCAT al Congrés Francesc Homs i altres dirigents de partits i entitats sobiranistes, s'han concentrat la nit d'aquest dimarts davant de l'Ajuntament de Vic en suport al regidor de la CUP a Vic detingut, Joan Coma.

Entre els assistents a la concentració de Vic, que s'han repetit en altres municipis de Catalunya, figuren els diputats Jordi Turull (PDeCAT), Marta Rovira (ERC), Anna Gabriel, Eulàlia Reguant, Gabriela Serra (CUP), Joan Josep Nuet (SíQueEsPot), el president d'Òmnium, Jordi Cuixat, el de l'ANC, Jordi Sànchez, i la de l'AMI, Neus Lloveras.

L'acte ha estat presidit per la pancarta ‘Per les llibertats, ni un pas enrere' i una gran foto del regidor detingut amb la llegenda ‘Mai caminaràs sol'. “El futur del nostre poble no el decidirà cap tribunal, ni un pas enrere”. Així comença el manifest que el Moviment 30/03 ha llegit davant l'Ajuntament de Vic per reclamar la immediata posada en llibertat del regidor de la CUP Joan Coma. Mentre Coma va cap a Madrid custodiat per la policia per declarar davant l'Audiència Nacional investigat per un suposat delicte d'incitació a la sedició, un miler de persones li han volgut dir que “mai caminarà sol”. En el manifest que s'ha llegit s'ha reprotxat a l'Estat actuar amb un “autoritarisme” que pretén anul·lar la representativitat ciutadana al voler condemnar la llibertat d'expressió política.

La concentració de Vic s'ha repetit en altres municipis de Catalunya com davant dels consistoris de Barcelona, Girona, Lleida, Figueres, Tortosa, Vilanova i la Geltrú i Sabadell.

A l'acte de Barcelona han assistit els regidors Maria Rovira, Maria José Lecha (CUP), Alfred Bosch, Juanjo Puigcorbé (ERC) i Jaume Asens (BComú), el senador d'ERC Santi Vidal i el dirigent de Demòcrates Antoni Castellà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia