Política

Albiol: “La sang no arribarà al riu”

El president del PP a Catalunya es mostra convençut que “s’aplicarà el seny” i no es convocarà el referèndum

El líder popular creu que “no farà falta suspendre l’autonomia ni cap altre tipus d’acte de força”

El president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, s’ha mostrat convençut aquest dimarts que “la sang no arribarà al riu”. “Estic convençut que al final s’aplicarà el seny i la responsabilitat”, ha assegurat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. Al seu entendre, això es tradueix en què no hi haurà una proposta per fer el referèndum. “El referèndum no se celebrarà. Sóc optimista, al final serem capaços de seure en una taula”, ha reiterat.

Xavier García Albiol ha subratllat així que ningú per part del PP ni del govern espanyol seurà a negociar aquesta qüestió, “i sembla que tampoc per part del PSOE”. “Estic convençut que al final s’entendrà que les aspiracions polítiques, legitimes o no, han de respectar els límits legals” i que, per tant, “no farà falta suspendre l’autonomia ni cap altre tipus d’acte de força”.

En aquesta línia, ha defensat que “no té cap mena de dubte” que Carles Puigdemont “convocarà unes eleccions autonòmiques, i que el temps donarà o traurà la raó”. “Quan el referèndum no sigui la prioritat perquè no es podrà fer, el tacticisme polític portarà a que aquests partits ens donin moltes tardes de glòria per tal d’esgarrapar un espai i uns vots”, ha augurat. I és que el president del PP català entén que hi ha un projecte comú per part de PDeCAT, ERC i CUP però a banda d’aquesta fita sobiranista “no comparteixen res més”.

Albiol s’ha adreçat als oients de l’emissora per dir que “els hi estan prenent el pèl”. I ha argumentat: “Si Catalunya dins d’un any ha de ser independent perquè els hi preocupa tant que el TC els inhabiliti?”. I és que, segons el dirigent popular, “el relat del procés independentista és una gran enganyifa, un relat per tal de mantenir viu un projecte que acabarà en unes eleccions autonòmiques”.

Albiol ha insistit que si el president de la Generalitat vol defensar el referèndum ha d’anar al Congrés a demanar-ho: “Que tinguin la valentia de presentar el seu projecte. És molt impresentable dir que no s’hi va perquè els hi diran que no. Em sembla poc presentable que no vagi al Congrés a defensar la idea d’independència. Que siguin valents”.

Respecte als casos de corrupció, ha defensat que persones “corruptes i poc serioses n’hi ha a tots els partits”. “És cert que alguns casos de corrupció han estat de persones significatives i això ens ha fet mal, però de l’entorn de Mariano Rajoy no hi ha cap persona que estigui afectada per cap cas de corrupció”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia