Política

Setge al procés sobiranista

Iceta: “No permetrem que els nens siguin dividits per raó de llengua, mai”

El líder del PSC apel·la a la unitat civil i defensa que el català sigui “centre de gravetat” a les aules per poder “dominar perfectament” les dues llengües

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha tornat a refermar l’aval del PSC a la immersió lingüística a les aules catalanes. “No permetrem que els nens i les nenes el nostre país siguin dividits per raó de llengua, mai”, ha assegurat taxatiu en intervenir a la inauguració del nou casal socialista Joan Reventós, seu a partir d’ara dels socialistes catalans al carrer de Pallars de Barcelona.

Després de la proposta d’estudi que va posar sobre la taula el govern central - el líder del PSOE aragonès, Javier Lambán, va afirmar aquest dissabte que el castellà està “injustament i il·legalment maltractat i postergat” a Catalunya -, Iceta ha assegurat que els socialistes catalans són defensors del model d’escola en què el català sigui “centre de gravetat” amb l’objectiu final -“ho ha estat sempre”- que els alumnes “dominin perfectament” català i castellà en acabar l’ensenyament.

En aquest context, Iceta ha fet una crida a “refermar els compromisos per la unitat civil” del PSC i ha apel·lat al llegat d’històrics com Joan Reventós i Marta Mata. De fet, Iceta ha assegurat que són ells qui va fer possible “evitar el que hauria estat un desastre”: “la divisió en doble xarxa escolar per raó de llengua”, ha reblat el dirigent del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.