Política

Sánchez promet diàleg i “restablir ponts” amb els governs de Catalunya i d’Euskadi

El candidat del PSOE diu que vol “assentar les bases” per normalitzar relacions amb el Govern

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha compromès durant el debat de la moció de censura a dialogar amb el nou Govern de Quim Torra. “Volem restablir ponts amb totes les Comunitats Autònomes, assentar les bases per normalitzar les relacions i iniciar el diàleg entre el govern d’Espanya i el nou Govern de Catalunya”, ha dit Sánchez. Un missatge que ha estès també al Govern d’Euskadi. PNB, ERC i PDeCAT havien demanat gestos al PSOE i han manifestat que no decidirien el seu vot fins que escoltessin el discurs. En el cas del PNB, també ha dit que mantindria els pressupostos del PP, on els nacionalistes bascos han acordat 540 MEUR en inversions. Sánchez ha dit que adreça la moció de censura als 350 diputats de la cambra i s’ha compromès, si governa, a articular “consensos bàsics” per atendre urgències socials, territorials i ambientals. Llavors, un cop “restituïda la normalitat institucional”, ha dit que convocarà eleccions però sense posar cap data.

El missatge cap als partits catalans ha arribat al final del discurs de Sánchez, que ha durat pràcticament una hora. El líder del PSOE i candidat a la moció, ha enviat un missatge als partits catalans i bascos buscant el seu suport en la votació de demà. Ha promès diàleg i “restablir ponts”. També ha parlat de “normalitzar relacions” amb el Govern de Quim Torra, de qui fins ara havia dit que era un “xenòfob i un racista”.

Sánchez també s’ha adreçat als 350 diputats i ha dit que “ha arribat el moment” d’escollir entre “dos camins”: “El ’sí’ a la resposta nacional i constructiva, sí a la censura de la corrupció que amenaça la institució, sí a elevar la qualitat de la democràcia que està posada en qüestió”, ha declarat. El líder del PSOE ha demanat als partits que “no indultin amb el seu vot la pròrroga” del PP al govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia