Política

El president Torra exigeix a Cunillera que prengui mesures contra els policies “que fan o justifiquen agressions a ciutadans”

El president ha enviat una carta a la delegada on mostra la seva “preocupació” pels insults a dos diputats d’ERC i la piulada que “justificava” l’atac al fotoperiodista Jordi Borràs

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat avui una carta a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, en la qual li pregunta “quines mesures disciplinàries” preveu prendre davant les “manifestacions que darrerament fan determinats membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat”.

El president denuncia que alguns membres de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil “relativitzen i, fins i tot, ridiculitzen agressions de què són víctimes alguns ciutadans de Catalunya”. Així mateix, Torra ha instat Cunillera que expliqui les mesures que s’han pres ja respecte a l’agent que va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs.

El president català també li ha denunciat com a exemple d’aquestes situacions els insults d’un policia que els diputats Jenn Díaz i Josep Maria Jové van denunciar que havien rebut, juntament amb una escopinada al seu pas per davant la comissaria del CNP. El president també ha fet referència a la piulada a Twitter que va publicar el secretari de la Unión de Oficiales de la Guàrdia Civil, “ridiculitzant i, el que és més greu, justificant l’agressió de què va ser objecte el periodista Jordi Borràs per part d’un policia”.

El president insisteix a la delegada que aquests són episodis que com a responsables públics “no haurien de permetre” i es mostra segur que és un neguit que comparteixen tots dos.

Per aquest motiu, Torra demana a Cunillera que traslladi als responsables de la Policia espanyola i de la Guàrdia Civil a Catalunya la seva “preocupació davant d’aquestes expressions de membres d’aquests cossos intolerables”. “Actuant com a membres d’uns cossos que tenen per legítima funció la defensa i seguretat dels ciutadans el que fan és justificar conductes contràries a la convivència ciutadana”, ha conclòs a la carta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia