Política

Delgado vol un acord per renovar el CGPJ i qualifica les acusacions del PP de “cortina de fum”

La ministra de Justícia creu que el ‘whatsapp’ de Cosidó és “absolutament inadmissible” i que qüestiona la independència judicial

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha assegurat que el govern espanyol té vocació d’arribar a un acord per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i ha recordat que el mandat expira al desembre. “És bo per a les institucions arribar a un acord institucional”, ha insistit després que el PP hagi donat per trencat l’acord després de la renúncia de Manuel Marchena.

Delgado ha qualificat de “cortina de fum” que els populars l’acusin de filtrar l’acord i ha afegit que el whatsapp del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, és “absolutament inadmissible” perquè qüestiona la independència judicial. “La justícia ha d’estar per sobre qualsevol disputa política i per sobre les ingerències”, ha conclòs.

La ministra de Justícia ha afirmat que no vol deixar-se endur per “cortines de fum” i ha posat l’accent en la necessitat del consens per la normalitat de les institucions. “És responsabilitat del govern i així continuarem”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.