Política

La CUP proposa recuperar la unilateralitat

Defensa que amb la sentència hi hagi “una onada de mobilitzacions”

El diputat de la CUP Carles Riera va defensar en una entrevista a SER Catalunya, la necessitat de retrobar el camí de la “unilateralitat” per “tensar i reescalar el conflicte” amb l’Estat espanyol i entrar en una “fase resolutiva”. Per això va defensar la necessitat de construir una “unitat independentista” al voltant de la idea de “ruptura”, i no de transició, com considera que es va fer l’octubre del 2017 quan les “les forces majoritàries independentistes no van voler tirar endavant”.

En aquest sentit, Riera considera que aquesta reacció i acceleració del procés s’ha de produir després de la sentència del Tribunal Suprem pel judici del procés mitjançant una “onada mobilitzadora superior a l’1 i 3 d’octubre del 2017 i sostenir-la, a fi que arrossegui partits i institucions “ cap a questa ruptura una vegada s’ha comprovat que a l’altre cantó no hi ha ningú “disposat a parlar d’un referèndum o de treure el peu del pedal de la repressió”. Per aquest motiu creu que “hi ha d’haver una acumulació de forces, desgastar el govern, guanyar legitimitats internacionals, i reescalar el conflicte”, tot advertint JxCat i ERC que seria un error que “la repressió provoqués que l’objectiu passés a ser el de reivindicar de nou llibertat, amnistia i estatut d’autonomia”.

També es va pronunciar sobre el clima enrarit per la Diada i va defensar el paper de l’ANC i les entitats en considerar que sempre “han d’anar al davant” de les formacions.

Acord per un “rumb” polític pel pressupost

Un cop els cupaires van admetre fa uns dies que s’avindrien a negociar el pressupost de la Generalitat, el diputat Carles Riera també va matisar ahir que primer s’hauria d’arribar a un acord amb el govern sobre “el rumb” per avançar cap a l’autodeterminació, la independència i els drets socials i després asseure’s i concretar-ho amb números. La formació anticapitalista espera poder reunir-se amb el vicepresident, Pere Aragonès, de cara al setembre per abordar aquesta qüestió i veure si l’executiu “té uns objectius clars”, ja que, “si no ens posem d’acord cap a on volem anar, difícilment ens posarem d’acord en altres qüestions com ar ael pressupost”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia