Política

Èxit en la segona etapa de les Marxes per la Llibertat

Milers de persones caminen els 40 quilòmetres en aquesta nova jornada

Divendres confluiran les cinc columnes a Barcelona

Milers de persones han reprès aquest dijous al matí les Marxes per la Llibertat en la segona jornada de l’acció. Els manifestants han sortit des de Vilafranca del Penedès, Igualada, Manresa, La Garriga i Malgrat de Mar. Divendres arribaran a Barcelona. Molts d’ells han passat la nit fora, en poliesportius cedits pels respectius ajuntaments. Les marxes tallen diverses carreteres, entre elles l’AP-7 i l’A-2. Els representants de la societat civil independentista han volgut prendre part en les marxes en aquest segon dia de marxes. Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, ha sortit des de Manresa, i Marcel Mauri, d’Òmnium Cultural, participa des de La Garriga.

Vilafranca

Milers de persones s’han convocat aquest dijous a dos quarts de 8 del matí a la Ronda de Mar de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) per començar la segona jornada de les ‘Marxa per la Llibertat’, que ha sortit pocs minuts després de les 8. La majoria dels participants s’han afegit a primera hora des de les comarques properes per unir-se al centenar de manifestants que han passat la nit al pavelló firal de Vilafranca. La columna que ha sortit aquest matí caminarà per l’AP7 fins a Sant Sadurní d’Anoia, on pararan per dinar.

Igualada

Poc després de les vuit del mati, unes 2.000 persones han reprès la Marxa per la Llibertat des d’Igualada. Molts han passat la nit al pavelló esportiu de la ciutat i, malgrat que les seves cares expressen el cansament acumulat, l’ambient continua del tot festiu i reivindicatiu. Per davant, els queda un recorregut de 23 quilometres fins al Bruc, on dinaran, i 18 quilometres més fins a Martorell, on dormiran. Està previst que, en aquest punt, s’hi acumulin milers de persones, ja que s’hi afegeix la marxa provinent de Tarragona. Els manifestants caminen per l’A-2 i, als vorals de la via, s’hi acumula gent que els vol donar suport. Un dels moments més emotius d’aquesta marxa ha estat a l’interior del Túnel del Bruc, on han cantat Els Segadors.

Manresa

A Manresa, centenars de persones han quedat a dos quarts de nou després que una cinquantena passés la nit al pavelló del Congost. Han enfilat la C-55 en direcció Barcelona, entre ells la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie. Dinaran a Vacarisses i faran nit a Sant Quirze del Vallès abans d’emprendre l’última jornada de marxa.

La Garriga

A La Garriga, centenars de persones han passat la nit entre el poliesportiu de Can Noguera i cases de veïns que han volgut acollir els manifestants. Han quedat a les 8 del matí i han començat a caminar per l’N-152 cap a Parets del Vallès, on dinaran. Hi participa l’alcaldessa de La Garriga, Dolors Castellà, i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri. L’ambient segueix sent festiu, amb tractors encapçalant la marxa.

Malgrat de Mar

A Malgrat de Mar han quedat cap a les 8.30 hores. Un quilòmetre de persones, més d’un miler, talla l’N-II en els dos sentits de camí a Premià de Mar. Unes 800 persones, segons l’organització, han dormit al pavelló Germans Margall. Els organitzadors calculen que van caminar durant la primera jornada entre 10 i 12.000 persones, i que 3.000 van arribar a Malgrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona