Política

Un diari rus demana sancions contra Espanya per les lloances a la División Azul

El diari Komsomolskaya Pravda, el de més tirada a Rússia, critica les reiterades campanyes en determinada premsa espanyol en favor de la divisió franquista que va ajudar als nazis

“L’any 2018, la nostra balança comercial amb Espanya va ser desfavorable a Rússia. Com que les nostres expressions de preocupació (per les campanyes en favor de la División Azul i el nazisme) no els fan ni fred ni calor, equilibrem la nostra balança comercial exterior: introduïm sancions econòmiques contra persones a les quals no els importa la mort de milions de ciutadans soviètics durant la Segona Guerra Mundial. Aleshores, potser la propera vegada s’ho pensaran abans de lloar Hitler, no?”, escriu el periodista Edward Txesnokov en un article publicat aquest dilluns al diari Komsomolskaya Pravda, el de més tirada a Rússia.

Txesnokov s’exclama de les lloances a la División Azul i als seus 40.000 efectius que van lluitar amb el nazisme en el cruent setge de Leningrad, després d’un article del diari madrileny ABC d’aquest diumenge on es parla del suposat “infern de la División Azul en els camps de concentració soviètics durant la Segona Guerra Mundial”.

El reportatge fa una gran lloança de la feina de la División Azul en favor del nazisme i oblida directament les víctimes del setge, on van morir 1,2 milions de persones, la majoria de gana i desnutrició, tal i com explicava el mateix Txesnokov en un article a El Punt Avui també aquest diumenge, titulat Pregueu per Leningrad, on denuncia la impunitat amb què la Guàrdia Civil va utilitzar el nom d’una de les batalles d’aquell setge, Volkhov, per batejar l’operació contra els independentistes catalans d’ara fa unes setmanes.

“A la batalla de Krasny Bor, el febrer de 1943, només uns quants milers de combatents de la Divisió Blava es van enfrontar a 44.000 tropes soviètiques d’elit i van aconseguir rebutjar l’ofensiva estalinista”, es diu en el reportatge d’ABC. Així els respon el diari rus: “Afegiu-hi una mica més de text i us sortirà exactament el mateix discurs del doctor Goebbels sobre els “valents guerrers del Reich, que defensen heroicament la civilització europea de les hordes bolxevics asiàtiques.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia