Política

La Bressola s'afegeix a la crida d'entitats nord-catalanes a la manifestació del 10-J

També s'hi han unit el Casal Jaume Primer de Perpinyà, que organitza un autocar per viatjar a Barcelona, i altres associacions com ara Professors de Català per a adults, el Col·legi Comte Guifré, els Amics de la Universitat Catalana d'Estiu i Arrels

Entre les entitats nord-catalanes que fins ara havien fet crides a la participació massiva a la manifestació de dissabte contra la sentència hi ha ANC, RCAT, Òmnium, Amics de la Universitat Catalana d'Estiu, Arrels, Col·legi Comte Guifré, Professors de Català per a adults i el Casal Jaume Primer de Perpinyà. Precisament aquesta última entitat ha organitzat un autocar que sortirà a dos quarts de dues del migdia de l'aparcament del Liceu Aragó de Perpinyà i té previst tornar cap a les dotze de la nit. Per reservar-hi plaça, cal enviar un correu electrònic a l'adreça elcasalperpinyà@gmail.com precisant el nombre de persones que hi aniran.

S'hi han afegit la Bressola i els Amics de la Bressola, que, a més, ha elaborat i difós una declaració en què deixa clar «que cap tribunal no pot anar contra la voluntat del poble expressada lliurement a les urnes». En el manifest contra la sentència, carrega durament contra el Tribunal Constitucional espanyol i el qualifica com un «òrgan polititzat i ple d'anomalies contradictòries amb la Constitució que suposadament interpreta». Considera una «humiliació inacceptable» la decisió del tribunal d'eliminar el caràcter «preferent» de l'ús del català a les administracions; i insisteix que també ha de ser la llengua vehicular de tots els graus de l'ensenyament públic i privat. Per l'entitat, «qualsevol interpretació que negui ple valor jurídic a l'obligació de conèixer la llengua catalana equival a la seva subordinació legal respecte de la llengua castellana i perpetua una situació imposada per antics drets de conquesta, incompatibles amb la llibertat i la democràcia».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia