Política

El Consell de Ministres aprova la Llei d’startups, que preveu deduccions fiscals i una finestra única per a emprenedors

Els treballadors per compte d’altri que engeguin un projecte no cotitzaran doble els tres primers anys

El Consell de Ministres ha aprovat el projecte de Llei d’startups, que inclou diversos beneficis fiscals per a empreses i emprenedors, com per exemple la deducció del 50% de les inversions de fins a 100.000 euros per a inversors i fundadors davant dels 60.000 euros actuals. La vicepresidenta primera i ministra d’Economia, Nadia Calviño, ha afirmat que la Llei forma part de les reformes estructurals “fonamentals per impulsar l’activitat, l’ocupació, el clima de negoci i la recuperació de l’economia”. “El projecte de Llei se suma a una sèrie d’inversions i reformes orientades a fer d’Espanya un país més competitiu”, ha dit, com el “’Crea i creix’ per a la creació d’empreses i el projecte de Llei concursal” que espera aprovar en setmanes.

La Llei també estableix l’eliminació de la doble cotització a la Seguretat Social durant els tres primers anys per a aquells emprenedors que continuïn treballant per a compte aliè, la reducció dels terminis per a la constitució digital d’una societat, fins als cinc dies, i una finestreta única. Com ja es va avançar fa uns mesos, l’impost de societats caurà del 25% al 15% i l’IRPF per als no residents passarà a ser del 15% des del 25%.

A banda, preveu l’ajornament del pagament d’impostos sense interessos per demora en els dos primers anys d’exercici, segons detallen fonts del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

El text inclou la implantació d’una finestra única, des d’on es podrà habilitar el segell d’startup a les empreses emergents perquè es puguin acollir a les mesures que incorpora el projecte de llei, així com l’accés a l’oficina Espanyola de l’Emprenedoria per accedir a les ajudes i serveis que preveuen diversos ministeris.

Respecte a les ’stock options’, el govern espanyol eleva el mínim exempt dels 12.000 euros als 50.000 euros. Els rendiments del treball i capital no cotitzaran fins que es liquidin, és a dir, no tributarà quan l’emprenedor rebi les accions ni quan les compri.

A més, la Llei elimina els aranzels notarials i registrals i elimina també els requisits de renovació actual perquè una empresa mantingui la condició d’startup; en les inversions de fins a 100.000 euros s’aplicarà una deducció en les inversions del 50%.

Un altre dels punts que recull el projecte de llei és la creació de visats especials per a nòmades digitals, treballadors qualificats i emprenedors que vulguin instal·lar-se a Espanya i se’ls aplicarà una tributació de no residents. També serà vàlid per a aquells espanyols que tornin a casa per continuar amb la seva activitat emprenedora. A banda, s’hi podran acollir aquells emprenedors que ja hagin intentat emprendre un o dos cops anteriorment, fins a tres projectes seguits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.