Política

Chávez i Zapatero remarquen que Veneçuela i Espanya tenen "unes relacions excel·lents"

N’hi va haver prou amb una encaixada de mans, un intercanvi de somriures i una reunió de només mitja hora perquè el cap del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president veneçolà, Hugo Chávez, donessin per superat l’incident diplomàtic del “¿por qué no te callas?” del rei Joan Carles ocorregut a Santiago de Xile l’any passat. Chávez i Zapatero es van veure cara a cara en la Cinquena Cimera d’Europa i Amèrica Llatina celebrada a Lima. El veneçolà va trencar el gel en l’obertura de les sessions, quan de bon humor es va acostar a saludar Zapatero. Ahir, tots dos mandataris es van reunir a Lima i van parlar de recuperar “el camí de les excel·lents relacions que sempre hem tingut”.

“M’alegro molt de la trobada amb el president espanyol, he aprofitat per enviar una salutació el rei Joan Carles, som vells amics”, va dir Chávez, que va atribuir la baralla amb el rei a “una dinàmica molt rica i molt apassionada”.

Zapatero, al seu torn, va indicar que la trobada d’ahir havia sigut “un primer pas per al restabliment i la normalització plena” de les relacions bilaterals.

En l’última Cimera Iberoamericana, celebrada el novembre passat a Santiago de Xile, el rei Joan Carles li va dir a Chávez “¿por qué no te callas?” quan aquest va interrompre Zapatero, que feia una defensa de José María Aznar. Chávez va exigir aleshores una disculpa que mai va arribar i va amenaçar interessos econòmics d’Espanya a Veneçuela. Chávez i el rei podran segellar la reconciliació a l’octubre, durant la Cimera Iberoamericana que se celebrarà a San Salvador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona