Política

Expulsen de Veneçuela un eurodiputat del PP que ha titllat Chávez de dictador

Caracas

Les autoritats veneçolanes han expulsat del país l'eurodiputat espanyol del grup popular Luis Herrero. El polític era a Caracas com a observador del referèndum que ha de decidir si el president Hugo Chávez es pot presentar a la reelecció indefinidament.

El Consell Nacional Electoral veneçolà ha demanat al govern l'expulsió d'Herrero, que hauria criticat la decisió de tancar els col·legis electorals dues hores més tard de l'habitual en el referèndum d'aquest diumenge sobre la reelecció il·limitada del president.

El popular i exlocutor de ràdio també ha qüestionat que el govern del país respecti els drets humans i la llibertat d'expressió i s'ha felicitat de la unitat de l'oposició, més enllà de qüestions ideològiques.

El Centre Nacional Electoral de Veneçuela ha considerat aquestes paraules una agressió contra l'organisme i el país i per això ha sol·licitat la seva expulsió immediata del país.

La policia ha executat ràpidament la decisió i Herrero ha estat obligat a agafar un vol cap al Brasil sense recollir ni tan sols l'equipatge. Ha estat el també eurodiputat popular Carlos Iturgaiz, que acompanyava Herrero amb una delegació d'observadors europeus, qui ha hagut de recollir-li després les seves pertinences.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.