Política

Chávez al rei: "Per què no anem a la platja?"

Món

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha abandonat a les 12.28 hores el Palau de Marivent després de reunir-se durant una hora amb el rei, en la primera trobada que han mantingut després de l'incident de la Cimera Iberoamericana de Santiago de Xile.

La trobada ha començat quan el rei ha sortit de la residència per rebre Chávez i, mentre s'aproximava el cotxe del president veneçolà, s'ha dirigit als periodistes, als quals ha comentat: "N'heu vingut pocs". Durant la salutació tots dos han comentat la calor, la humitat, el clima i el paisatge de Palma, moment que Chávez ha aprofitat per elevar el to de veu i mirant els periodistes ha preguntat al rei: "I per què no anem a la platja?", a més de preguntar als periodistes com estaven. "No els dono vacances" ha respost el rei a Chávez, que ha comparat el clima de l'illa amb el del Carib i ha dit que l'illa semblava Cuba, Jamaica o l'illa Margarita.

Ha estat una reunió que s'ha allargat el temps previst, una hora, tot i que el mandatari veneçolà ha arribat a la residència d'estiu de la família reial amb gairebé seixanta minuts de retard.

A les portes de Marivent esperava una desena de persones d'organitzacions de suport a la revolució bolivariana, tant de nacionalitat veneçolana com espanyola. Els concentrats han cridat "president, president", amb la intenció que Chávez es parés, però aquest s'ha limitat a saludar-los amb la mà des del cotxe.

La comitiva que acompanya Chávez s'ha traslladat a l'aeroport de Palma per volar cap a Madrid, on el líder veneçolà s'entrevistarà amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb qui farà una roda de premsa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.