Política

El rei i Hugo Chávez es reuniran a Palma

Veneçuela i l'Estat espanyol volen normalitzar les relacions espatllades fa mesos amb el "¿Por qué no te callas?" del monarca Borbó, Joan Carles, al president Veneçolà, Hugo Chávez. I la fórmula que han trobat és una doble visita de Chávez: a Madrid, es reunirà amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i a Palma, amb el rei, que ja ha començat les seves vacances al palau de Marivent.

Al maig, ja hi va haver un primer acostament quan Zapatero i Chávez es van entrevista a la cimera entre Amèrica Llatina i Unió Europea a Lima.  Posteriorment, el ministre d'Afers Exteriors va ser a Caracas i va convidar Chávez a visitar l'Estat espanyol, invitació que accepta ara aprofitant la gira europea que comença el president veneçolà la setmana que ve. Finalment, Chávez i el rei es retrobaran per primer cop a Marivent el divendres de la setmana que ve.

El conflicte es va produir en una cimera iberoamericana a Santiago de Chile. En una de les sessions, Chávez compartia taula amb Zapatero i el Rei, entre d'altres caps de govern i d'Estat. Chávez criticava José María Aznar, de qui sempre ha estat convençut que va col·laborar amb el cop d'Estat que va intentar derrocar-lo.  El president espanyol s'entestava a defensar el seu predecessor del PP i Chávez l'interrompia, fins que el rei li va etzibar : "¿por qué no te callas?". Els diaris espanyols i els de l'oposició veneçolana van convertir la reacció irada del monarca en una heroïcitat i la premsa oficialista de Veneçuela i el mateix Chávez també van treure partit de l'episodi i la tensió va créixer durant setmanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona