Política

El PSOE frega la majoria absoluta, segons els primers sondejos

El PSOE ha guanyat les eleccions legislatives i frega la majoria absoluta, segons es desprèn de l'enquesta a peu d'urna encarregada per la FORTA i feta pública a les vuit del vespre. Segons aquest primer sondeig, el partit de José Luis Rodríguez Zapatero aconseguiria una forquilla d'entre 172 a 1176 escons, fregant la majoria absoluta, fixada en176 diputats i amb uns vint diputats més que el 2004, quan el PSOE en va traure 164. El PP quedaria estancat, sempre segons el sondeig, amb una forquilla entre 148 i 152 escons, mentre que fa quatre anys en va traure148 .

A Catalunya, la victòria seria per al PSC, amb 24-27 diputats (21 el 2004). CiU en trauria 9-11 (10 el 2004), mentre que ERC patiria una forta davallada, aconseguint 3-4 escons (8 el 2004). El PP, per la seva banda, retornaria a la tercera posició amb 7-8 diputats (6 el 2004). Finalment, ICV en trauria només 1 (2 el 2004). Ciutadans no aconseguiria cap escó.

Primer escó per a Rosa Díez
Pel que fa a la resta de partits, segons el sondeig el partit UPiD, encapçalat per Rosa Díez, aconseguiria entrar al Congrés amb un únic diputat. Per la seva banda, el PNB en trauria 6-7 (7 el 2004), Coalició Canària en trauria 2 (3 el 2004), el BNG 1-2 (2 el 2004).

Altres sondejos també donen la victòria al PSOE tot i que amb forquilles que oscil·len dels 163 als 178 escons, mentre que el PP n'hauria tret entre 142 i 152 seients. Aquests mateixos sondejos, com els efectuats per Cuatro, Antena 3 i Telecinco, atorguen a CiU una forquilla entre 9 i 11 escons, a ERC entre 3 i 7, a IU-ICV entre 2 i 5, al PNB entre 6 i 7 i a UPiD entre 0 i 2.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez en període electoral
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez en període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona

Serret visita una de les empreses gironines beneficiaria de més fons europeus

girona
estat espanyol

El CGPJ convoca una reunió davant les crítiques al jutge que investiga Begoña Gómez

barcelona