Política

tremp

Mor Antoni Flores, diputat d’ERC al Parlament

El també regidor a l’Ajuntament de Tremp tenia 60 anys

El regidor i segon tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Tremp per ERC, al Pallars Jussà, i diputat al Parlament de Catalunya, Antoni Flores Ardiaca, ha mort sobtadament aquest dilluns a la tarda a 60 anys. Formava part del grup parlamentari d’ERC de la cambra catalana des del 22 de març del 2021. Era membre quatre comissions parlamentàries: la d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural; la de Peticions; la de Salut –on era secretari de la mesa– i, la de Justícia.

Nascut a Tremp el 1963, Flores era enginyer tècnic industrial en l’especialitat de mecànica per la Universitat Politècnica de Catalunya i va fer un postgrau en riscos laborals. També havia exercit com a professor de dibuix tècnic i tecnologia a l’Institut d’Educació Secundària de la Pobla de Segur (1991-2003).

Va començar a militar a Esquerra Republicana el juliol de 1992 i era president de la Federació Comarcal del Pallars Jussà des del 2012. Des del 2015 era regidor i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tremp. En aquest mandat, Flores també va ser vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà. En les eleccions municipals de 2019 va tornar a presentar-se a les llistes, sortint de nou elegit. En aquest segon mandat i fins a l’actualitat era el segon tinent d’alcalde i també regidor d’Hisenda i Patrimoni.

Era soci d’Òmnium Cultural i de la Plataforma per la Llengua. Anteriorment, va col·laborar amb associacions com AMPA INS Tremp.

La presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha estat la primera a expressar el seu condol mitjançant Twitter. També ho ha fet el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la vicepresidenta del Parlament en funcions de presidenta, Alba Vergés i, Esquerra Republicana de Catalunya, partit on militava des de fa més de 30 anys. També han expressat el seu condol el PSC i el PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona