Política

Salellas s’estrena al despatx d’alcaldia de Girona

“El govern no dependrà dels interessos de Barcelona ni de Madrid”, afirma el nou alcalde

Ha saludat, juntament amb Geis i Ayats, els treballadors municipals per fer palès “l’escolta i el diàleg” del tripartit

Lluc Salellas ha començat el dia amb un hàbit que li agradaria mantenir: portar les seves dues filles a escola. Després, segueix informant l’ACN, s’ha encaminat cap a l’Ajuntament, on s’ha començat a coordinar amb el personal d’Alcaldia i de Secretaria “per poder posar en marxa el més ràpid possible el nou govern”. L’alcalde de Girona preveu que entre dimecres i dijous ja estigui “tot nomenat”.

A partir d’aquí, Salellas explica que s’està “posant al dia” amb allò que li pertoca com a alcalde. Durant el matí, però, els tres caps visibles del tripartit han anat a saludar els treballadors municipals de les diferents àrees. Lluc Salellas (Guanyem), Gemma Geis (JxCat) i Quim Ayats (ERC) han anat recorrent l’ajuntament per conèixer-los i posar-se a la seva disposició en allò que necessitin. “Perquè l’escolta, el diàleg i parlar amb el personal de la casa m’agradaria que fos el segell d’aquest govern que a partir d’avui comença a Girona”, ha precisat l’alcalde.

Salellas és conscient que està al capdavant de l’únic ajuntament independentista que hi ha a les quatre capitals catalanes. Perquè tant els de Barcelona -amb els moviments a darrera hora de dissabte- com el de Lleida i Tarragona estan encapçalats pel PSC. “Per a mi és un orgull representar un govern que no dependrà dels interessos de Barcelona ni de Madrid, que se centrarà especialment en la ciutat”, subratlla. I també, precisa, ser alcalde d’una Girona que també “defensarà els interessos del país”.

“Per tant, aquestes dues idees, no dependre dels poders de l’Estat ni de l’Íbex 35, i al mateix temps centrar-nos en la ciutat, seran els dos eixos vertebradors que tindrà el govern de Girona”, afegeix. I aquí, Lluc Salellas ja avança que el tripartit independentista serà “actiu” a l’hora de reivindicar “sempre que faci falta” les aspiracions de Catalunya. “Si cal jugar un paper en aquest sentit, ho farem; per posar en relleu la feina, la visió política, la catalanitat, la llengua i el país que tenim, i que volem que sigui lliure al més aviat possible”, afirma.

L’alcalde de Girona assegura que “l’eix nacional, la llengua, la cultura catalanes i el dret a l’autodeterminació” són “drets bàsics i col·lectius” que tots els ajuntaments haurien de defensar. I no entra a valorar pactes –”se’m fa difícil fer-ho als 947 municipis”, precisa- però sí que diu que, “independentment de qui formi els governs”, tots els consistoris haurien de tenir “com una prioritat” damunt la taula la defensa de Catalunya.

Per altra banda, Lluc Salellas espera que el nou cartipàs pugui aprovar-se ja entre principis i mitjans de la setmana que ve. Aquests dies, concreta, es reunirà amb l’oposició per acabar de treballar la proposta que es vol portar a ple. Paradoxalment, però, aquest no serà el primer ple amb el consistori sorgit del 28-M. Perquè aquest dijous, i com que la llei hi obliga, s’haurà de celebrar el que farà el sorteig de les meses per a les eleccions generals del 23-J.

Primera reunió del nou equip de govern 

En paral·lel, aquest dilluns s'ha dut a terme la primera reunió del nou equip de govern de l'Ajuntament de Girona després del ple d'investidura de Lluc Salellas (Guanyem) com a alcalde de la ciutat. Salellas, franquejat pels qui seran la vicealcaldessa, Gemma Geis (JxCat) i el segon tinent d'alcaldia, Quim Ayats (ERC) ha reunit els disset regidors que integren el tripartit independentista a la sala de Junta de Govern Local del consistori.

Aquest matí, Salellas, Geis i Ayats ja han saludat el personal municipal i l'alcalde ha començat a coordinar-se amb Alcaldia i Secretaria "per poder posar en marxa el nou govern el més ràpid possible". D'aquesta manera, la intenció és nomenar els regidors aquesta setmana. La sessió, que ha tingut lloc a la Sala de Junta de Govern Local del consistori, ha reunit els disset regidors i regidores que formaran part del govern de la ciutat durant el mandat 2023-2027. A més de Salellas, Geis i Ayats, hi han participat Cristina Andreu, Amy Sabaly, Sergi Font, Queralt Vila, Sergi Cot, Gemma Martínez, Sílvia Aliu, Xavier Aldeguer, Núria Riquelme, Lluís Martí, M. Àngels Planas, Sílvia Bosch, Raquel Robert i Àdam Bertran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia