Política

La JNC rebutja l'entrada de CiU al govern espanyol i considera que CDC ha de fer un acostament cap a ERC

Política

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) rebutja l'entrada de CiU al govern espanyol, així com un pacte permanent de legislatura, i adverteix que "qui es converteix en satèl·lit del PSOE, es mor".
La JNC considera que després dels resultats que s'han produït a les eleccions al govern espanyol, amb una "clara pèrdua de força del nacionalisme català", cal que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) faci una "aposta decidida" pel dret a decidir, pel projecte de casa gran del catalanisme i per un acostament a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Segons destaca el secretari general de la JNC, Jordi Cuminal, el que diferencia "clarament" CDC del PSC-PSOE i els uneix a ERC és el "convenciment" que cal treballar perquè es reconegui el dret a decidir de Catalunya sobre els temes "que li són propis".

Junts a Madrid
És en aquest sentit que la JNC defensa una col·laboració amb ERC a Madrid, però sobretot a Catalunya, amb vista a "revitalitzar el nacionalisme català" i a evitar que es torni a repetir un escenari "tan negatiu", com el que s'ha produït en aquestes eleccions, on els dos partits catalanistes han deixat de ser majoria.

La JNC considera que CDC ha de tenir una actitud de "mà estesa" amb les bases d'ERC per encarar el futur polític de Catalunya amb un projecte sobiranista. La formació juvenil considera que l'objectiu d'ERC de nacionalitzar el Partit Socialista 'ha fracassat estrepitosament'. Per això, ERC, enlloc de "blindar-se en el tripartit", hauria de veure "atractiu" l'oferiment de Convergència.

Eleccions, dolentes
Els joves de CDC consideren que els resultats de CiU en aquestes eleccions han estat "dolents", primer perquè no s'han obtingut els diputats que s'esperaven; segon perquè els votants catalans han votat "en clau espanyola, enlloc de fer-ho en clau de país"; i tercer, perquè en aquests moments, el nacionalisme català està "més dèbil que abans". Tot i així, la JNC reconeix que CiU sí que ha estat capaç d'aguantar "el cop que ha suposat el vot anti PP del PSC-PSOE", a diferència de la resta de partits catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polític

El TC anul·la el vot telemàtic de Puig a les portes de la constitució del Parlament

barcelona
Índia

Modi presenta la dimissió com a pas previ per formar el seu tercer govern

Barcelona
política

La llei d ’amnistia es publicarà amb imminència al butlletí del Congrés i deixarà el BOE sense excusa

madrid
política

Comín exigirà a la nova Comissió Europea que faci de mediadora en el procés d’independència

barcelona
Pròxim Orient

Netanyahu avisa que estan “preparats per a una acció molt intensa” al nord

Barcelona
Alemanya

Ataquen amb un ganivet un candidat d’Alternativa per Alemanya

Barcelona
Pròxim Orient

Un home dispara contra l’ambaixada dels Estats Units a Beirut

Barcelona
Marc Puigtió
Alcalde de Sant Julià de Ramis (ERC)

“Tot i la majoria absoluta, vam pactar amb el grup de Medinyà”

Sant Julià de Ramis
Sergi Barrera
Cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

“Pels joves és impensable no formar part de la UE”

Barcelona