Política

Rússia

Kim es reuneix amb Putin en un cosmòdrom siberià

El dirigent nord-coreà assegura que donarà suport a totes les decisions de Moscou en la seva “lluita santa” contra l’imperialisme

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, s’ha compromès aquest dimecres davant el seu homòleg rus, Vladímir Putin, a donar suport a totes les seves decisions en la guerra sagrada contra occident i l’imperialisme, informa l’agència Efe.

“Rússia s’ha aixecat ara en la seva lluita santa per a la defensa de la seva sobirania i seguretat (...) Nosaltres sempre hem donat suport i n’hi continuarem donant a totes les decisions del president Putin”, ha dit el mandatari nord-coreà a l’inquilí del Kremlin. “Espero que sempre estiguem junts en la lluita contra l’imperialisme”, ha insistit Kim, que ha afegit que actualment les relacions amb Moscou són “la prioritat principal” de Pyongyang.

El mandatari rus ha rebut aquest dimecres Kim al Cosmòdrom Oriental, a la regió siberiana d’Amur, on han celebrat una cimera, amb “temes rellevants de seguretat” a l’agenda, entre ells, la “cooperació militar”, segons ha confirmat el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov.

La reunió bilateral entre Putin i Kim, la segona des del 2019, ha començat en format ampliat entre les delegacions de tots dos països i ha durat gairebé una hora i mitja.

Kim ha arribat en tren a l’estació siberiana després d’haver travessat dimarts la frontera russa i ser traslladat en limusina negra a l’edifici d’instal·lació i proves de coets del cosmòdrom, on Putin l’estava esperant.

Tots dos mandataris es van estrènyer somrients la mà i Putin li va preguntar a Kim com havia anat el viatge, de més de dos dies. El líder nord-coreà, per la seva banda, va agrair la invitació a l’inquilí del Kremlin.

La reunió entre Kim i Putin s’ha produït mentre l’exèrcit rus atacava amb drons la regió d’Odessa, al sud d’Ucraïna, i hores després que Corea del Nord hagués disparat dos míssils balístics al mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres