Política

guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

Hamàs estudia l’última proposta d’alto el foc

L’exèrcit israelià entrarà a Rafah, on es refugien més d’un milió i mig de palestins de la guerra que dura ja set mesos, i ho farà amb acord de treva amb Hamàs o sense. Així ho ha assegurat aquest dimarts el primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, durant una reunió amb familiars dels ostatges i de les víctimes dels atacs perpetrats per Hamàs el 7 d’octubre passat al sud d’Israel.

La guerra continuarà, ha dit Netanyahu, fins que “s’hagin complert tots els seus objectius”. “Entrarem a Rafah i eliminarem tots els batallons de Hamàs, hi hagi acord o no, per aconseguir la victòria total”, ha promès el primer ministre israelià, segons un comunicat emès per la seva oficina i recollit per la premsa local.

Organitzacions internacionals i gran part de la comunitat internacional, inclosos els Estats Units, s’oposen a una ofensiva a gran escala a Rafah per les catastròfiques conseqüències que podria suposar per la població civil.

A Rafah, ciutat situada a l’extrem sud de la Franja de Gaza, a tocar de la frontera amb Egipte, malviuen més d’un milió i mig de gazians, la majoria dels quals desplaçats del nord durant una guerra en la qual han mort més de 34.500 persones des del seu inici, el 7 d’octubre passat en resposta a l’atac de Hamàs.

Les paraules de Netanyahu arriben hores abans de l’arribada del secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, a Israel per avançar en les negociacions sobre un alto el foc entre Israel i Hamàs que tenen lloc al Caire (Egipte) i que semblen cobrar cada vegada més força. Justament, Hamàs estudia l’última proposta per a un acord de treva que li han entregat els mediadors, que inclou un alto el foc de 40 dies i l’excarceració de milers de presos palestins a canvi de l’alliberament dels ostatges, segons recullen els mitjans israelians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.