Política

Kuwait

El primer ministre forma un nou govern enmig d’una crisi política

El primer ministre de Kuwait, Ahmed Abdul·lah al Ahmad al Sabah, ha aunnciat aquest diumenge un nou executiu amb tretze ministres. El moviment arriba després que divendres l’emir kuwaitià, Mixaal al-Ahmad al-Jàbir al-Sabah, dissolgués el Parlament arran del bloqueig a la formació de govern, que va encarregar fa gairebé un mes al primer ministre. Mixaal va suspendre algunes clàusules constitucionals durant “un període no superior a quatre anys” per protegir “els interessos superiors” de l’Estat.

Enmig d’aquesta crisi política, la fiscalia general va dictar ahir la detenció d’“un ciutadà” i ordres d’arrest contra “altres” per “criticar” i “difamar l’emir”, i també per declaracions on s’oposaven als seus “drets i poders”.

Al petit però ric país del golf Pèrsic sovint hi ha tensions entre l’executiu i el legislatiu, dominat en els últims anys en gran part pels islamistes. El parlament kuwaitià és l’únic d’un Estat àrab de la zona elegit democràticament i amb poders de control sobre el govern.

Kuwait



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.