Política

GUERRA A EUROPA

Ja són prop de 10.000 els evacuats al nord-est d’Ucraïna per l’avenç rus

La regió de Khàrkiv rep nous atacs amb drons la nit de divendres a dissabte

Entra en vigor la llei ucraïnesa per reclutar més homes per al front

Ucraïna ha evacuat ja prop de 10.000 persones de la regió de Khàrkiv, al nord-est, des de l’inici de l’ofensiva russa per capturar aquesta ciutat, la segona del país. El comandant de les forces aèries ucraïneses, Mikola Olechtxuk, ha informat aquest dissabte de nous atacs amb tretze drons a càrrec de les forces russes durant la passada nit.

“Ucraïna els ha abatut tots tretze”, ha assegurat l’alt comandant, que ha revelat també que alguns d’aquests drons anaven dirigits contra instasl·lacions energètiques.

Segons el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, aquests atacs sobre la regió de Khàrkiv podrien ser només la primera onada d’una ofensiva russa més vasta. El líder ucraïnès ha advertit que Kíiv només té un quart de les defenses antiaèries que necessita per mantenir la línia de front.

Les forces russes, que ens els darrers mesos havien fet només avenços moderats, van llançar un assalt sorpresa sobre Khàrkiv el 10 de maig passat, una ofensiva que els va reportar els guanys territorials més importants de l’últim any i mig. Zelenski ha dit que les tropes russes han avançat entre 5 i 10 quilòmetres al llarg de la frontera nord-oriental abans de ser aturades per les seves forces.

D’altra banda, les autoritats ucraïneses confien a donar un nou impuls al procés de reclutament militar amb l’entrada en vigor, aquest dissabte, d’una nova llei de mobilització que reforça les sancions contra els que no compleixin les seves obligacions amb l’exèrcit. Les autoritats han accelerat el desplegament de patrulles reclutadores pels carrers de Kíiv i altres ciutats del país a la cerca d’homes en edat militar per ser enviats al front.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia