Política

estats units

El judici al fill del president Biden per evasió d’impostos s’ajorna fins al setembre

En canvi, l’altre judici en què està acusat de mentir en un formulari per comprar un revòlver, no ha estat endarrerit

El judici per presumpta evasió d’impostos contra Hunter Biden, fill del president dels Estats Units, Joe Biden, ha estat ajornat aquest dimecres fins al setembre, segons Efe, que recull informacions de mitjans locals.

El procés estava previst per al 20 de juny a Califòrnia i ha estat posposat al 5 de setembre, ha explicat la cadena NBC News.

A Hunter Biden, de 54 anys, se l’acusa de no haver pagat aproximadament 1,4 milions de dòlars (uns 1,29 milions d’euros) en impostos federals durant un període de quatre anys, de 2016 a 2019.

El fill de l’actual president s’ha declarat no culpable dels nou càrrecs que enfronta, entre ells la falta de declaració i pagament d’impostos i declaració d’impostos falsa o fraudulenta, d’acord amb els documents judicials.

El passat 1 d’abril, el jutge de districte Mark Scarsi va rebutjar els seus intents per desestimar la seva imputació. Els advocats de Hunter Biden al·legaven que l’acusació estava políticament motivada, però el magistrat va assegurar llavors que el seu equip no va presentar “pràcticament cap prova” que comprovés aquests arguments.

D’altra banda, el seu judici per possessió d’armes sí que començarà al juny, després que es denegués al maig una altra proposta per a ajornar-lo.

En aquest últim cas afronta tres càrrecs per la compra i possessió il·legal d’armes, delictes que comporten una pena màxima de 25 anys de presó, encara que les sentències solen ser menors per als qui no tenen antecedents penals.

En aquest cas concret, està acusat de mentir sobre el seu consum de drogues l’octubre de 2018 en un formulari per a comprar un revòlver Colt Cobra de calibre 38 que va guardar durant 11 dies.

Mai en la història recent dels EUA el fill d’un president en actiu s’havia enfrontat a judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.