Política

Evo Morales assistirà a la cimera sud-americana sobre la situació d'emergència a Bolívia

Món

El govern bolivià ha confirmat que el president Evo Morales assistirà a la cimera que la Unió de Nacions Sud-americanes (Unasur) ha de celebrar avui a Santiago de Xile per analitzar la crisi del seu país.

Gairebé tots els presidents sud-americans assistiran a la reunió d'Unasur sobre Bolívia, convocada per la presidenta xilena, Michelle Bachelet. El que va convèncer la cap d'Estat xilena per convocar la cimera va ser un advertiment del president Evo Morales sobre l'existència d'un informe d'intel·ligència que advertia d'un imminent intent per enderrocar-lo. 

Fins avui s'ha confirmat l'assistència de nou presidents: Cristina Fernández (Argentina), Evo Morales (Bolívia), Lula da Silva (Brasil), Álvaro Uribe (Colòmbia), Rafael Correa (Equador), Fernando Lugo (Paraguai), Tabaré Vázquez (Uruguai) i Hugo Chávez (Veneçuela), a més de l'amfitriona, Michelle Bachelet. A la reunió també hi assistirà el secretari general de l'Organització d'Estats Americans (OEA), José Miguel Insulza.

La cita tindrà lloc al Palau de la Moneda de Santiago i el seu inici està previst per a les 3 de la tarda, hora local (19.00 GMT). 

Els opositors bolivians d'Evo Morales van enviar una carta a Bachelet per sol·licitar la seva presència a la cimera, a fi de poder explicar les seves reivindicacions i per desmentir que siguin uns "colpistes" com denuncia el govern. Els prefectes de les regions de Santa Cruz, Beni, Pando, Tarija i Chuquisaca reclamen un model autonòmic per als seus territoris que el govern ha rebutjat per "il·legal" i "separatista". També coincideixen a rebutjar el projecte constitucional que impulsa Morales.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.