Política

Retrets entre Ferran i Puigcercós per la 'crosta nacionalista' de TV3 i Catalunya Ràdio

Política

El portaveu parlamentari adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, i el president d'ERC, Joan Puigcercós, s'han intercanviat retrets per la crosta nacionalista que fa poc més d'un any ha denunciat el diputat socialista en els mitjans públics de la Generalitat, TV3 i Catalunya Ràdio. La polèmica torna a ressorgir ara, després que divendres es presentés l'últim llibre de Joan Ferran, titulat Maleïda crosta.

En un apunt en el seu blog, Puigcercós considera que Ferran és una "excepció" dins del PSC, i ha dit que prova d'això és "la pràctica diària" dels socialistes catalans i del president de la Generalitat, José Montilla, en àmbits com ara la política lingüística i el finançament.

Per a Puigcercós, Ferran és un "supervivent" de la "guerra freda" que es va viure a Catalunya des dels anys 80 fins al primer tripartit, en què es contraposava una cosmovisió "nacionalista" encarnada per CiU i una altra d'"esquerres". Aquesta visió, ha dit, ja ha quedat superada.

Sobre el "no nacionalisme" que segons el parer de Puigcercós demana Ferran als mitjans de titularitat pública, Puigcercós ha opinat que això "no existeix, perquè qualsevol mitjà públic sempre va a favor del seu país, sempre serà patriota, amb l'autocrítica i el pluralisme indispensable". "A França, Espanya o el Regne Unit es fa impensable que aquests mitjans neguin l'existència del seu propi país", ha afegit.

Carn o peix
Per la seva banda, Ferran, preguntat pel posicionament de Puigcercós en declaracions a COMRàdio recollides per Europa Press, ha dit: "El problema de Puigcercós és que, en aquests paràmetres de dreta-esquerra, mai hem sabut si és carn o peix".

"M'estranya que Puigcercós pari atenció en mi. Si sóc tan rèmora i poca cosa en el PSC, que no inverteixi temps en mi", ha dit Ferran, assegurant que Puigcercós ja té prou feina a "dilucidar les contradiccions" que hi ha en el si dels republicans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
país basc

La legislatura basca arrenca amb apel·lacions a un nou estatus polític

barcelona
política

PSC i comuns llencen l’ham per acostar ERC a una negociació d’investidura

barcelona
Estat espanyol

El PSOE treu cinc punts d’avantatge al PP a l’últim baròmetre del CIS

Barcelona
Judicial

Un policia que acusa en el cas Tsunami està investigat per fustigar manifestants

barcelona
Estat espanyol

Sánchez donarà explicacions al Congrés sobre la seva dona el 22 de maig

Barcelona
Estat Francès

Nova Caledonia es revolta contra els canvis al cens electoral

Barcelona
política

Salvem Cal Macià exigeix començar a tramitar l’expropiació de l’immoble

ALCARRÀS
Guerra a Ucraïna

Un tren de mercaderies descarrila a Volgograd per un atac amb drons

Barcelona
guerra a Ucraïna

Blinken visita Ucraïna per sorpresa per mostrar el suport dels Estats Units

Barcelona