Política

Bartomeu Muñoz firma la renúncia com a alcalde de Santa Coloma de Gramenet

Dos funcionaris de l'Ajuntament han recollit aquest dimecres a la tarda el document original al despatx de l'advocat defensor. Tot i que Muñoz havia enviat el document per fax, no té validesa jurídica fins que l'original no entri al registre municipal, aquest dijous

L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz i l'exregidor d'Urbanisme Manuel Dobarco, empresonats per la seva presumpta implicació en una trama de corrupció urbanística, han signat aquest dijous la seva renúncia a l'acta de regidors, cosa que facilitarà el seu relleu al consistori. Dos funcionaris de l'Ajuntament han recollit, aquest mateix dimecres a la tarda, la renúncia de l'exalcalde en el despatx del seu advocat, Fermín Morales, que l'ha portat ell mateix des de Madrid.

El consistori colomenc havia rebut ja un fax amb la renúncia signada de l'alcalde i la de l'exregidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco, per "motius personals". No obstant això, la comunicació no tenia validesa jurídica sense el document original, que segons un portaveu municipal, entrarà aquest dijous al registre de la corporació, quan serà oficial. Llavors es convocarà la junta de portaveus, on decidiran les dates per als plens municipals que hauran de fer efectiva l'elecció del nou alcalde.

Fonts judicials han explicat  que Muñoz i Dobarco han signat un escrit pel qual renuncien a les seves actes de regidors de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet des de la presó madrilenya de Soto del Real, on van ser empresonats el passat 30 d'octubre per ordre del jutge Baltasar Garzón.

Els documents signats per Muñoz i Dobarco ja han estat enviats a l'Ajuntament de Santa Coloma, que una vegada que els tingui en el seu poder podrà iniciar el procés per convocar el ple municipal extraordinari en què cal elegir el nou alcalde.

El relleu de l'alcalde estava fins ara bloquejat perquè Muñoz no havia presentat encara formalment la seva renúncia al càrrec, malgrat que des de la presó i a través del seu advocat havia anunciat la seva dimissió al capdavant del consistori, així com de la vicepresidència primera de la Diputació de Barcelona i dels càrrecs que tenia en el PSC i en el PSOE.

Un cop rebi els escrits, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet obrirà un termini de deu dies perquè el consistori aprovi la dimissió i s'iniciaran els tràmits per a la convocatòria d'un ple extraordinari en què s'haurà de nomenar un nou alcalde que substitueixi Muñoz.

Els grups de l'oposició al consistori (CiU, PPC i ICV-EUiA) van demanar aquest dimecres la convocatòria urgent d'aquest ple extraordinari per a l'elecció d'un nou alcalde que gestioni la crisi institucional, i van lamentar la "poca celeritat" del PSC en aquest assumpte.

Segons va afirmar el passat dia 9 el PSC després de la seva reunió executiva, seran el grup municipal socialista a Santa Coloma, el secretari d'organització, José Zaragoza, el primer secretari, José Montilla, i el secretari de política municipal, Jordi Hereu, els que decidiran quina persona assumeix l'alcaldia. Montilla ha dit aquest dimecres que preveu que la decisió es prendrà abans d'aquest cap de setmana.

Entre els candidats a substituir Muñoz s'estudien els noms d'Antoni Fogué, regidor de Santa Coloma de Gramenet i actual president de la Diputació de Barcelona; Carmen Moraira, segona tinent d'alcalde i que s'ocupa de l'àrea de Serveis Territorials; Raül Moreno, vuitè tinent d'alcalde i responsable de la ponència de Via Pública, i Núria Parlón, novena tinent d'alcalde i coordinadora operativa de l'àrea de Servei a les Persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Israel ocupa tot el corredor de Filadèlfia des de Kerem Shalom fins al mar

Barcelona
Estats Units

Biden creu que els soldats que van lluitar contra Hitler ara voldrien aturar Putin

Barcelona
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona
regne unit

Sunak demana disculpes per haver marxat de la cerimònia del Dia D

barcelona
guerra a europa

Suïssa descarta un acord durant la conferència sobre Ucraïna, sense Rússia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

El torn d’Irlanda i la República Txeca

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu parlarà davant el Congrés dels EUA el pròxim 24 de juliol

barcelona
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Eleccions Europees

L’extrema dreta es dispara en els Països Baixos, segons els sondejos

Barcelona