Política

Santa Coloma no ha rebut encara la dimissió oficial de Bartomeu Muñoz

Miquel Iceta assegura que la renúncia, anunciada per carta, no ha entrat al registre del consistori. El substitut l'escollirà el grup municipal amb l'autorització de l'executiva del PSC

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet continua esperant que l'encara alcalde Bartomeu Muñoz, detingut pel cas Pretòria, oficialitzi la seva renúncia del càrrec, anunciada per carta el dilluns 2 de novembre. Fins que la dimissió oficial no entri al registre del consistori, el grup municipal socialista no pot nomenar un nou alcalde, que segons ha explicat el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, aquest dilluns, haurà de rebre "l'autorització de l'executiva del partit".

A la pregunta de per què s'està trigant tant a rebre el document en què Muñoz formalitza la seva renúncia, Iceta ha explicat que quan una persona està empresonada, té restringits els seus moviments, incloent-hi l'enviament de la correspondència escrita.

Amb tot, el PSC confia que la renúncia de Muñoz es formalitzarà a mitjans de setmana i ha recordat que després seran el grup municipal de Santa Coloma; el secretari d'organització, José Zaragoza; el primer secretari, José Montilla, i el secretari de política municipal, Jordi Hereu, qui decidiran quina persona assumeix l'alcaldia.

Iceta ha assegurat que el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, està disposat a assumir l'alcaldia de Santa Coloma, un càrrec que ha qualificat "d'especial responsabilitat" en aquests moments.

Preguntat per la suposada reticència de Fogué a assumir aquesta responsabilitat, ha afegit que li constava la seva "disposició" al càrrec, i s'ha mostrat "convençut" que si el partit l'hi proposa, ell "acceptarà".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.