Política

Bartomeu Muñoz renuncia a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet

Defensa la seva innocència a través del seu advocat. El regidor d'Urbanisme del consistori, Manuel Dobarco, també dimiteix del càrrec, així com el conseller delegat de l'empresa pública Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz

L'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, ha anunciat aquest dilluns, a través d'un comunicat llegit pel seu advocat, que renuncia a l'acta de regidor i, per tant, a l'alcaldia del municipi i ha proclamat la seva innocència dels càrrecs que li imputa el jutge Baltasar Garzón. També ha renunciat a la vicepresidència de la Diputació de Barcelona i als càrrecs que tenia tant al PSC com al PSOE.

De la mateixa manera, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Santa Coloma, Manuel Dobarco, també ha anunciat a través del seu advocat, Josep Riba, que renuncia al seu càrrec.

En roda de premsa, l'advocat de Bartomeu Muñoz, Fermín Morales, ha anunciat que el seu defensat renuncia a l'acta de regidor i, per tant, al càrrec d'alcalde. En el comunicat llegit per Morales en nom de Muñoz, dirigit als ciutadans de Santa Coloma de Gramenet, el fins ara alcalde assegura que és innocent dels delictes que li imputa Garzón, i recorda la seva dedicació i compromís polític a la ciutat des de l'any 1974.

El lletrat ha assegurat que Muñoz "està sencer" tenint en compte les circumstàncies de la seva entrada a la presó, i que aquest matí ha presentat un recurs de reforma contra les mesures cautelars de presó adoptades pel jutge divendres passat.

Dimissions també a Badalona

El conseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz, ha renunciat aquest dilluns a les seves atribucions especials en aquest ens públic, com li ha demanat l'alcalde badaloní, Jordi Serra, per la qual cosa ja no tindrà capacitat per decidir en operacions urbanístiques ni patrimonials d'envergadura.

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, li va demanar per escrit dissabte passat dia 31 a Juan Felipe Ruiz que renunciés a les seves atribucions especials, després que el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, el situa en l'acte sobre l'operació Pretòria com el contacte badaloní del cervell de la trama de corrupció urbanística, Luis García.

Segons ha informat avui l'Ajuntament de Badalona, Juan Felipe Ruiz li ha lliurat aquest matí a l'alcalde una carta de renúncia de les seves atribucions especials, de manera que, malgrat que es mantindrà com a conseller delegat, ja no podrà actuar en operacions urbanístiques ni patrimonials d'envergadura.

Paral·lelament, l'alcalde de Badalona proposarà avui al president del Consell Comarcal del Barcelonès, Joan Carles Mas –actual alcalde accidental de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès)–, la creació amb caràcter "immediat" d'una comissió tècnica jurídica perquè investigui en el si de Marina Badalona l'operació urbanística que Garzón està analitzant.

A Badalona, Garzón investiga la compravenda d'un solar al costat del port esportiu de la localitat, amb comissions pel mig, de manera que "el pas del sector públic al privat va produir l'obtenció de beneficis importants que van redundar a favor dels inversors particulars i dels intermediaris".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.