Política

Rajoy titlla d'"incompetent" el govern espanyol per la gestió del cas 'Alakrana'

Els populars han demanat la comparaixença "urgent" de Zapatero perquè doni detalls de la gestió del segrest

El president del PP, Mariano Rajoy, ha carregat durament contra el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per la mala gestió del cas de l''Alakrana'.

El líder popular ha dit al Congrés dels Diputats que la imatge de l'Estat espanyol ha quedat malmesa per la “incompetència, la descoordinació i la supèrbia” que ha demostrat l'executiu espanyol a l'hora de resoldre el conflicte diplomàtic en aigües somalis.

Rajoy també ha retret a Zapatero que no s'hagi fet res per evitar el segrest, ja que ha recordat que després del Playa de Baquio el 2007 cinc pesquers espanyols es van escapar dels segrestos dels pirates i dos més ho han fet un cop l'Alakrana ja estava retingut.

Els retrets també han anat pel tracte que han rebut els familiars dels pescadors per part del govern espanyol. Rajoy ha dit que l'executiu no va fer ni un pas fins que no hi va haver una forta pressió mediàtica.

El popular ha afirmat que l'executiu va rebutjar informes militars de com actuar a la zona i va forçar la decisió judicial de portar-los a Espanya dificultant així la negociació amb els pirates. També ha denunciat “l'espectacle de filtracions i rumors” durant tot el segrest.

Per tot això els populars demanen la compareixença “urgent” de Zapatero al Congrés perquè doni detalls sobre la gestió del conflicte i perquè expliqui com evitarà futurs segrestos.

També demanen la reprovació del ministre de Justícia Francisco Caamaño, de la ministra de Justícia Carme Chacón i de la vicepresidenta del govern María Teresa Fernández de la Vega.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.