Política

El portaveu de Deumil.cat es dóna de baixa de CDC pel vot contra la ILP sobre el referèndum d'autodeterminació

Enric Canela critica la decisió de la Mesa del Parlament i de CiU de rebutjar la iniciativa i els acusa de ser "una sucursal del TC"

El militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i portaveu de Deumil.cat, Enric Canela, ha anunciat aquest dissabte que es dóna de baixa de CDC després de 25 anys per la decisió de CiU de votar contra l'admissió de la iniciativa legislativa popular (ILP) impulsada per Deumil.cat que demanava convocar un referèndum d'autodeterminació el 2010.

En una carta oberta publicada al bloc Gran del Sobiranisme, Canela assegura que en els últims mesos ha mantingut el desig i l'esperança de tenir una "coalició nacional en defensa de la independència" integrada per CiU i ERC, però que el vot negatiu del seu partit a la ILP de Deumil.cat ha fet precipitar la seva decisió. Pel portaveu de Deumil.cat, el vot afirmatiu a la ILP "no és un tema estrictament jurídic sinó polític" i acusa la Mesa del Parlament d'haver-se convertit en "una sucursal del Tribunal Constitucional" perquè assumeix una funció que "en cap cas li correspon", com és la de determinar la constitucionalitat dels expedients que tramita.

Canela assegura que esperava que el seu partit, "que s'autodefineix nacionalista i que té una gran part de la militància favorable a la independència de Catalunya", votaria a favor de debatre "al si del Parlament" la conveniència de convocar un referèndum perquè el poble es manifestés sobre la independència de Catalunya.

Acusa CDC de tenir un comportament "només" d'un partit catalanista i no de treballar per "assolir un Estat propi". Canela considera que el seu partit ha "d'anar més enllà de la defensa dels valors nacionals" i l'acusa de mantenir una "ambigüitat" constant en la manera de fer política.

Canela assegura que "esperava" que "impulsada per temes com el finançament o la previsible sentència del Tribunal Constitucional", CDC es declararia "públicament" partidària "de la independència de Catalunya". I assegura que esperava que el seu partit "agafés el testimoni del centre independentista". "També esperava que dins l'ambigüitat de CDC prevaldria el sentiment nacional i la coalició seria favorable a l'admissió a tràmit de la ILP".

Per Canela és prioritari "la lluita per la sobirania nacional plena i no pel mer reconeixement nacional" i assegura que "cal sortir urgentment de l'Estat espanyol". "O en sortim ja o perdrem la Nació", sentencia. També assegura que no està d'acord amb aquells que consideren que s'ha de redreçar l'economia perquè "sense la total capacitat de decidir mai no serem amos dels nostres recursos".

L'Estatut, rebaixat i mal escrit
Per ell, la Generalitat es convertirà en una "diputació provincial" un cop "constitucionalitzat l'Estatut". Un Estatut que considera "rebaixat i mal escrit" que va votar per "disciplina de partit".

Canela acaba dient que "és hora que el Parlament deixi de fer el ridícul i es gasti els diners dels contribuents discutint unes lleis de dependència com la de Consultes". Per l'ara ja exmilitant de CDC, l'opció política que defensa és la de bastir "una opció electoral, quan més àmplia millor, que posi per davant i com a prioritat la independència de Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona