Política

"El rebuig de la ILP prova que no hi ha cap diputat independentista"

El portaveu de Deumil.cat, Enric Canela, sorprès perquè la negativa de la mesa del Parlament ha estat "per unanimitat". Criden els sobiranistes a una manifestació massiva el 27 de juny

La unanimitat de la mesa del Parlament a l'hora de rebutjar la tramitació de la iniciativa legislativa popular (ILP) impulsada per Deumil.cat ha sorprès els artífexs de la proposta, tot i que "relativament". "Esperàvem que o CiU o ERC hi votessin a favor, i comptàvem que potser amb alguna absència oportuna es pogués arribar a acceptar la tramitació", ha explicat a l'AVUI.cat Enric Canela, portaveu del col·lectiu.

"Ja sabíem que la proposta quedava fora de la Constitució i de l'Estatut, però és clar que han pres un acord polític. Tenen les eleccions al damunt, perquè dubto que s'esgoti la legislatura, i no volen embolicar-se ara en aquest debat", aventura.

Sigui quina sigui la raó de la decisió, per Canela "almenys ha servit perquè quedi clar quin és el terreny de joc". "Ara ja sabem que no hi ha cap diputat independentista al Parlament, o almenys no n'hi ha cap que ho demostri, per tant, l'única opció és procurar buscar una alternativa perquè en la pròxima legislatura n'hi hagi uns quants, que no vulguin actuar només dins del marc constitucional, perquè així mai tindrem el referèndum", anuncia. 

En les pròximes setmanes, Deumil.cat i els altres col·lectius que convoquen o donen suport a la manifestació prevista per al dissabte 27 de juny faran una crida perquè la protesta sigui massiva. "Anirem des de l'Arc de Triomf fins al Parlament i hem de ser molts", reclama.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres